kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.700
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Parçalı bulutlu
14°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Perşembe orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngiltere CHP’sinden İhsanoğlu’na destek

CHP İngiltere Birliği, bu hafta Türkiye Cumhurbaşkanlığı’na ortak aday ilan edilen Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek mesajı yayınladı.

İngiltere CHP’sinden İhsanoğlu’na destek
19.06.2014
0
A+
A-
CHP İngiltere Birliği, bu hafta Türkiye Cumhurbaşkanlığı’na ortak aday ilan edilen Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek mesajı yayınladı.
Ekmeleddin İhsanoğlu

Ekmeleddin İhsanoğlu, bu hafta CHP ve MHP’nin ortak adayı oldu

Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhurbaşkanlığı için ortak aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nun belirlemesine bir yankı da İngiltere’den geldi.

İngiltere’de CHP’nin tek resmi temsilcisinin başkanlığını yürüten Baki Düzgün, on sene boyunca İslam Konferansı Örgütü genel sekreterliği yapmış İhsanoğlu’nun “saygın bir akademisyen” ve “her zaman demokrasinin ve çoğulculuğun savunucusu” olduğunu söyledi.

İngiltere’de yaşayan topluma seçmen kaydı yaptırma ve oy kullanma çağrısı yapan İhsanoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

CHP İngiltere Birliği Başkanı Baki Düzgün

CHP İngiltere Birliği Başkanı Baki Düzgün

“Biz bu yaz ülkemize bir kral, padişah, diktatör ya da başkan seçmeyeceğiz. Ülkemizin birliğini ve devletimizi temsil eden, tarafsız, anayasa ve yasalar içinde görev yapacak, demokrasinin ve çoğulculuğun güvencesi olacak, yüksek diplomasi yeteneğine sahip partilerüstü bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz.

‘DEMOKRASİ VE ÇOĞULCULUĞUN GÜVENCESİ’

“Prof İhsanoğlu geçmiş birikimi ve saygın kişiliği ile hepimizin Cumhurbaşkanı olabilecek bir aday olarak partimiz CHP tarafından Türkiye’ye Genel Başkanımız tarafından takdim edilmiştir.

“Ülkemizin içine sürüklendiği karanlık, demokrasi dışı ve ayrıştırıcı politikalardan endişe duyan İngiltere’de yaşayan CHP’liler olarak demokrasi ve laikliğe sahip çıkmak adına Prof İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını destekliyor ve bütün yurttaşlarımızı önyargılardan bağımsız olarak demokrasiye sahip çıkmak üzere sandığa davet ediyoruz.

“Türkiye’de mevcut karanlık gidişten kurtulmanın tek yolu Cumhuriyet Halk Partisi’ne destek olmaktır.”

KENSİNGTON’DA OY KULLANILACAK

Londra Gazete, geçen hafta yayınladığı haberde Kensington’daki Olympia Sergi ve Konferans Merkezi’nin oy verme merkezi olarak kullanılacağını yazmıştı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kayıtlarına göre, İngiltere’de yaşayan 76 binden fazla Türk vatandaşı, adres beyanında bulunarak seçimlerde oy kullanma hakkına sahip durumda.

Seçim takvimini duyuran YSK, yurtdışı seçmen kütüklerinin 2 Temmuz’da askıya çıkarılacağını, 9 Temmuz tarihinde de kesinleştirileceğini açıkladı.

Türk vatandaşları seçimlerde oy kullanmak için Başkonsolosluğun internet sayfasındaki adres beyan formunu doldurarak, nüfus cüzdanlarının önlü arkalı fotokopisiyle beraber Başkonsolosluğa göndermek suretiyle adres beyanı yapabilecekler.

Aynı aileden en fazla 7 kişinin adını yazabileceği beyan formlarını sadece aile reisinin imzalaması yeterli olacak. Ayrıca oy kullanma yeterliliğine sahip kişiler, adres beyanlarını, herhangi bir randevuya ihtiyaç duymadan, bizzat Başkonsolosluğa başvururak teslim edebilecekler.

İLK ADAY İHSANOĞLU

CHP ve MHP’nin ortak kararıyla Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde açıklanan ilk aday oldu. İktidardaki AK Parti’nin henüz bir aday açıklamamasına rağmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olması kesin gözüyle bakılıyor.

HDP ve BDP’nin de aday belirleme çalışmaları devam ediyor.

İngiltere’de seçimin ilk turu 2-3 Ağustos günlerinde yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.