kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4753
EURO
34,9656
STERLIN
40,7448
BITCOIN
$64.607
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

BAF’dan Armutlu Cemevi baskını hakkında açıklama

BAF’dan Armutlu Cemevi baskını hakkında açıklama
27.07.2018
0
A+
A-

BRİTANYA Alevi Federasyonu (BAF) tarafından Türkiye’de Armutlu Cemevi’ne yapılan baskın ile ilgili olarak bir basın açıklaması paylaşıldı. Yapılan basın açıklaması şöyle;

YENİ TÜRKİYE’DE DİKTATÖRLÜK

“19 Temmuz’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’ne bağlı Armutlu Cemevi’ni uzun namlulu silahlarla basan polis ekipleri cemevinin kapılarını kırarak duvarlarına yazı yazmıştır. Bunlar yetmiyormuş gibi cemevinin koridorlarına idrarını yapmıştır. Cemevleri, Alevilerin ibadethanesidir. Dünyanın hiçbir yerinde bir ibadethaneye böylesi bir saldırı ve hakaret gerçekleştirilmemiştir. Bu hakareti ve saygısızlığı gerçekleştirenler derhal belirlenmeli ve görevlerinden uzaklaştırılmalıdır.

Daha sonra Pir Sultan Abdal Derneği İstanbul Sarıyer Şube Başkanı ve Armutlu Cemevi başkanı sayın Zeynep Yıldırım gece evine baskın yapılarak göz altına alınmış, bugün itibarı ile de tutuklanmıştır. Son olarak bu sabah TBMM önünde Alevi kurumlarının ve milletvekillerinin yaptığı basın açıklamasına bugüne değin İŞİD, ÖSO gibi cihatçı terör örgütlerine davranmadıkları gibi davranarak AKP’nin polisince saldırı gerçekleştirilmiştir.

Bu tarz çirkince muameleler Alevilere, Alevilerin örgütlülüğüne yapılmaya çalışan baskılardan sadece birkaç tanesidir.

Alevilere yapılan bu çirkin davranışın her konuşmalarında demokrasi, inanç özgürlüğü ve huzurlu bir Türkiye’den dem vuran ikiyüzlü AKP’nin ve başındaki şahısların direktifleri ve yönlendirmeleri ile yapılmaktadır.

Gözaltı ve tutuklamaların Alevileri sindirmeye yönelik olduğunu biliyoruz. Yöneticilerimize karşı yapılan haksız tutuklamaları asla kabul etmiyoruz. AKP, Alevi inancı ve Alevilere asla biat ettiremeyecektir. Bin yıllardır hiçbir diktatöre biat etmemiş olan Yolumuz ve YOL erenlerimiz günümüzün zalimlerine de biat etmeyecektir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.