kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.762
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
11°C
LONDRA
11°C
Kapalı
Pazar Hafif yağmur
8°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
6°C

Kadının dokunduğu her şey güzeldir

Kadının dokunduğu her şey güzeldir
16.07.2018
0
A+
A-

Limasollular Derneği UK şemsiyesi ve sponsorluğunda gerçekleşen “Geriye Dönüşüm ve Sanat” projesi kısa bir aradan sonra tekrar başlatıldığı duyuruldu.

Geriye dönüşüm ve sanat projesi, eğitimci Münevver Borova ve katılımcı kadın kursiyerler ile haftanın Cuma günleri 11.30 – 14.30 saatleri arasında, Green Lanes, Harringey’de, Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde gerçekleşiyor.

Proje, devamlılığı olan ve gelişmekte olup geriye dönüşüm esasına dayalıdır. Kadının aşk ile dokunduğu her şeyin güzelleşeceğine inanan kursiyerler, geriye dönüşüme uygun her tür malzemeyi topluyor, özenle ayrıştırıp, marifetli ellerle yeniden kullanıyorlar.

Her malzeme tırtılın kelebeğe dönüşümü gibi yeniden oluşuyor ve bazen bir yakada rengarenk bir çiçek, bazen sele, sepet oluyor, bazen ise pencereleri süsleyerek baharın tüm renklerini evlere taşıyor. Her biri farklı yerlerden toplanmış küçük kumaş parçaları yan yana dikiliyor; buna kırk pare diyor hanımlar.

Limasollular Derneği Başkanı Arife Retvan geriye dönüşüm ve sanat projesi hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Limasollular Derneği olarak Geriye Dönüşüm projesi altında bir sanat etkinliği gerçekleştiriyoruz, gerek dernek üyelerimize veya derneğimize üye olmayanlara gereken hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Elimizde olan ufak tevek şeyleri örneğin dergiler, gazetelere veya hiç işe yaramayan ürünleri değerlendirip sanat üretiyoruz. Hatta kültürel bir taşım yapıyoruz burada. Sevgili Münevver hocamız gönüllü olarak bize destek oluyor.

Amacımız gereksiz veya az kullanılan eşyaları değerlendirmek hem de insanlarımıza zamanlarını değerlendirmeleri için fırsat yaratıyoruz. Güzel oluşumlar yaratmak için gerekeni yapmaya çalışıyoruz fakat maalesef çok fazla katılım olmuyor bu tür etkinliklere ama bizim tavsiyemiz şu, gelin bize katılın birlikte üretelim ve sanat yapalım. Ayrıca çok yakında resim kurslarımız başlayacaktır, Sümer Erek hocamızın önderliğinde yine insanlarımıza yönelik bir resim çalışması gerçekleşecek ve ardından sergimiz olacaktır. Ekim ayında düzenleyeceğimiz kermes ’de ise yapmış olduğumuz bütün çalışmalar sergilenecek ve satılacak.”

Eğitimci Münevvar Borova ise tüm bu işleri yaparken akıllarında yüreklerinde memleketleri Kıbrıs’ın olduğu ve bu yüzden yaptıkları her işte memleketlerinden, doğup büyüdükleri köylerinden esintiler olduğunu belirterek şu ifadeyi kullandı:

“Böylesi bir etkinlikte toplanma amcamız geriye dönüşüm temalı moda, tasarım, nakış ve kırk yama gibi el işleri işleyerek hanımların daha üretken ve sosyal olmasını sağlıyoruz. Kadınlarımız çok zamanı var bu nedenden dolayı böyle etkinliklere daha fazla katılmaları şart. Zamanımız değerlendirelim ve üretken olalım. Ayrıca Kıbrıs Türk kültürüne yönelik esas aldığımız kaynaklar ise Kıbrıs Türk etnografik el sanatlardır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.