kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5125
EURO
34,9104
STERLIN
40,7305
BITCOIN
$64.505
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
11°C
LONDRA
11°C
Kapalı
Cumartesi şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

İskoçya’daki sendikacılardan Kıbrıslı Türklere destek

İskoçya’daki sendikacılardan  Kıbrıslı Türklere destek
12.10.2012
0
A+
A-

Fevziİskoçya’daki sendikacıların başlattıkları Kıbrıs Türk kampanyası tarihi bir dönem başlamasına neden oldu.

İskoç İşçi Sendikası Kongresi (STUC) Siyah İşçiler Kongresi, 7 Ekim Pazar günü Kuzey Kıbrıs üzerindeki ambargolara son verilmesi ve ada üzerindeki herkese eşit muamele yapılmasını talep eden önergeyi oybirliğiyle kabul etti. Kıbrıs Türk davasına geniş bir sendika desteğinin ilk kez verildiği bu karar, STUC Siyah İşçi Hareketi için resmi siyasi bir duruş oluşturdu. 210 bin üyesi bulunan güçlü bir sendika konumundaki Komünikasyon İşçileri Sendikası’ndan (CWU) Fevzi Hüssein tarafından öne sürülen önergeye, 1,3 milyon üyesiyle, Birleşik Krallığın en büyük işçi sendikası olan UNISON üyesi İsmail Dönmez destek verdi.

Londra’da faaliyet gösteren insan hakları örgütü Ambargolular’ın eski başkanlarından ve halen CWU’nun siyasi danışmanlığını yürüten Hüssein, ‘Kuzey Kıbrıs üzerindeki insanlık dışı ambargolara’ son verilmesi çağrısında bulunan 20 numaralı önergeyi Glasgow konferansında karara sundu. Fife İskoçya’da çocuk bakımı hizmetinde çalışan ve aynı zamanda İskoç Siyah Üyeler Grubu Başkan Yardımcısı olan Dönmez ise, Kıbrıslı Türklere karşı uygulanan sayısız ayrımcılık örnekleri sunarak önergeye destek verdi. Önergenin sunulması sırasında STUC Başkanı Agnes Tolmie de hazır bulundu.

Hussein konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘İskoç sendikacıların Kıbrıslı Türklerin içinde bulunduğu olumsuz durumu kabullendikleri 7 Ekim Pazar günü tarihi bir gün yaşandı. Glasgow Konferansı’nın verdiği mesaj açıktır: ‘Kıbrıslı Türkler, devam etmekte olan görüşmelerin başarısızlığı nedeniyle cezalandırılmamalı ve ambargolar kalkmalıdır.’ STUC’un bu bağlamda sergileyeceği kararlı tutumu dört gözle bekliyorum.’

UNISON Ulusal Siyah Üyeler Konferansı İçtüzük Komitesi Üyesi olan Dönmez ise, “CWU’nun STUC’ta bu önergeyi sunması beni memnun etti. Son 14 yıldan bu yana İskoçya’da yaşıyor olmama rağmen Türk halkıyla ilgili konuları yakından takip etmekteyim. İnsan hakları çok önemlidir. Filistin, Burma ve Afrika Çocukları gibi davaları desteklemekteyim. Bu nedenle de Birleşik Krallıktaki bir Türk sendikacı olarak Kıbrıslı Türklerin hakları için sesimi yükselterek destek vermeyi görev sayarım” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.