kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5244
EURO
34,7436
STERLIN
40,5209
BITCOIN
$63.282
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Konsey’den Kıbrıs Festivali açıklaması

Konsey’den Kıbrıs Festivali açıklaması
19.04.2018
0
A+
A-

KIBRIS Türk Denekleri Konseyi bu yıl ikincisi yapılacak Kıbrıs Türk Kültür Festivali hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada Kıbrıs Türk Toplum Merkezi ve Türk Toplumu Futbol Federasyonu öncülüğünde yapılacağı duyurulan diğer Kıbrıs Festivali toplantısında yapılan açıklamalara da değinildi.

“Geçen yıl yapılan 1. Kıbrıs Türk Kültür Festivali birçok zorluğa rağmen başarıyla sonuçlanarak bizleri ve tüm halkımızı sevindirmiştir. Özellikle Konsey gibi bir kuruluşun bu anlamda yapmış olduğu öncülük, Konsey’in yeniden doğuşunun bir başlangıcı gibi olmuş ve bir siyasi örgüt olmadığını, herkese kapısının açık olduğunu ve asıl amacının tüm dernekleriyle beraber çalışıp toplumumuzu bir araya getirmek olduğunu göstermiştir.

Maalesef Konsey’in bir geliri olmadığından tüm çabalar ve emekler bizler ve gönüllü halkımız tarafından yapılmıştır. Eğer önümüzdeki festivalden bir gelir kalır ise, Konsey’in giderleri çıktıktan sonra Konsey’in de içinde olacağı kurulacak olan bir Bina Vakfı’na bağışlanacak ve tüm toplum bireylerinin kullanacağı bir bina alınması için kullanılacaktır.

17 Haziran 2018 tarihinde, Enfield Donkey Lane’de saat 11.00 – 20.00 arası bu yılki festivalimizi gerçekleştireceğiz. Park Enfield Belediyesi’ne ait olduğu için bu yılki süreç gecen yıla göre daha da yavaş ve zor olmasına rağmen azimle yolumuza devam ediyoruz. 2000 kadar araba park yeri olan bu festival alanında geçen yıldan daha da iyi bir başarı beklemekteyiz.”

ÇIKAN HABERLERE CEVAP

“Son günlerde basında, sosyal medyada ve halk arasında Konsey üyeleri adına çıkan haber ve açıklamaları bir netliğe kavuşturmak istiyoruz.

Toplum Merkezi ve Futbol Federasyonu, geçen sene Konsey’in düzenlemiş olduğu festivale teklif götürmemize rağmen destek vermemiştir. Başarılı geçen bir festivalin ardından ise, Toplum Merkezi yöneticileri, toplum için güzel bir şeyler başlatmamızı takdir edip bu seneki festivalde bizimle birlikte çalışmak için teklifte bulunmuştur.

Biz de Konsey’in festival yapma amacının toplumsal bir görev olduğunu ve buradan sağlanacak olası bir gelirin yine toplum için harcanması gerektiğini belirtip Konsey’e üye bir dernek olabileceklerini belirttik. Maalesef Konsey’e üye olma konusunda sıcak bakmadılar ve Futbol Federasyonu ile beraber Konsey’in yanında yürümek istediklerini ifade ettiler. “Yeter ki yan yana eşit olalım. Komitede sizden daha çok kişi olsun, komite başkanı da sizden olsun” şeklinde teklifte bulundular. Bizler de şartlarda anlaşırsak bu konuyu Konsey üyelerimize götürüp değerlendireceğimizi belirttik ve toplumu bölmemek için iyi niyetle hareket ederek masaya oturduk. İyi niyet olmasaydı masaya hiç oturmazdık.

Ocak 2018’de başlayan ön görüşmelerden sonra şartlarımız kâğıda dökülmüş ve 24 Ocak 2018 ve 15 Şubat 2018 tarihlerinde yapılan toplantılarda bir madde hariç mutabık kalınmıştır. O madde de kurulacak festival komitesinde Konsey’in üye sayısının 5’ten 4’e düşürülmesidir. Biz de iyi niyet göstergesi olarak bunu Konsey üyelerine sunacağımızı belirttik. Bu anlaşmaya Futbol Federasyonu Asbaşkanı Sayın Serdar Sarı imza atmıştır ve belgesi elimizdedir.

Toplum Merkezi ise diğer tüm maddeleri sözlü olarak kabul etmiştir. Bunların hepsi toplantı tutanaklarında kayıtlıdır.

Konsey’in bir çatı örgütü olduğunu ve bünyesine bağlı 23 dernekle hizmet verdiğini, Toplum Merkezi’nin ise bir dernek olduğunu ifade ettik. Yine de bu isteklerinin çarpıtılmaması konusunda uzlaşma yoluna gitmeyi aradık. Ama maalesef Konsey’e yönelik saygısızca davranışlar o kadar ileri bir boyuta taşınmıştır ki Enfield Belediyesi’ne yapmış olduğumuz başvuru formundaki ismi değiştirme teşebbüsünde bile bulunmuşlardır. En sonunda ise bizden bir hafta önce bir festival hazırlığı yapmakta olduklarını öğrenmemiz maalesef bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Düzenledikleri basın toplantısında da bizlerin izni olmadan adımızı basın bildirisinde yapacakları festival için kullanmışlardır. Buradaki asıl niyetin maddi çıkar ve ego çatışması olduğunu anlamaktan büyük üzüntü duymaktayız.

Konsey olarak kapımız herkese açık ve bizim yanımızda çalışarak bu topluma emek vermek isteyen herkesi aramıza bekliyoruz. Bizler büyüyerek, güçlenerek yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Bundan rahatsız olanlara ve bu toplumu kişisel çıkarları için parçalamak isteyenlere en iyi ve en doğru cevabi halkımızın vereceğine inanıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.