kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5051
EURO
34,8523
STERLIN
40,6960
BITCOIN
$64.486
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Enfield Meclisi’nde 16 temsilcimiz var

Toplumumuzdan en çok adayın çıktığı (34) bu bölgede seçime giren isimlerden 16’sı Belediye Meclisi’ne girebildi.

Enfield Meclisi’nde 16 temsilcimiz var
23.05.2014
0
A+
A-
Enfield Belediye Meclisi'ne seçien İşçi Partisi'nin yeni üyeleri.

Enfield Belediye Meclisi’ne seçien İşçi Partisi’nin yeni üyeleri.

Günlerden beri heyecanı süren yerel seçimler tahmin edildiği gibi İşçi Partisi’nin bariz üstünlüğü altında geçerken, Türkiyeli ve Kıbrıslı adayın en fazla olduğu Enfield’de ilginç sonuçlar ortaya çıktı. 153 sandıkta kullanılan oyların sayılması sonunda İşçi Partisi hakimiyetini 48 sandalye ile daha da sağlamlaştırdı. UKIP’in Meclise kimseyi sokamamasına karşılık aldığı yüksek oy oranı Muhafazakar Parti’nin sadece 22 sandıkta kalmasının hiç şüphesiz nedenlerinden önemlisiydi. Seçimlerde başka ilginç noktalar da ortaya çıktı.İşçi Partisi uzun yıllar başarısız olduğu Bushill Park, Southgate Green, Winchmore Hill gibi yerlerde kazanmayı bildi. UKIP de Enfield Town ve Winchmore Hill ward’larında ciddi oy artışları elde etti.

34 ADAYIMIZDAN 16’SI SEÇİMİ KAZANDI

Türkiyeli ve Kıbrıslı adaylara gelince: Toplumumuzdan en çok adayın çıktığı (34) bu bölgede seçime giren isimlerden 16’sı Belediye Meclisi’ne girebildi. Bu isimlerden 13’ü İşçi Partisi’nden olurken, sadece 3’ü Muhafazakar Parti’dendi. İşçi Partisi’den aralarında Türk Toplumu Futbol Federasyonu Başkanı Turgut Esendağlı’nın bulunduğu 7”si ilk kez siyaset sahnesine çıkmış oldu. Eskilerden Ahmet Öykener ise bölgesi değişmesine karşın yeni ward’u Palmers Green’de de kazanmasını bildi. Yeniler arasında Nesimi Erbil, Güney Doğan, Suna Hürman, Haydar Ulus, Jansev Kemal ve Adeline Kepez de yer aldı. Eskilerden Yasemin Brett, Ayfer Orhan, Ahmet Karahasan, Alev Cazımoğlu ve Ali Bakır Meclis’e yeniden girmeyi başardı. Seçimde ağır darbe alan Muhafazakar Parti’de ise yeni olarak Ersin Çelebi Meclis’in yolunu tutarken, Doğan Delman ile Ertan Hürer de koltuklarını korudu. İşçi Partisi’nde eskilerden Tahsin İbrahim’in, Muhafazakar Parti’de de yenilerden ancak oldukça iddialı olarak seçime katılan Murat Yurtseven’in kaybetmeleri dikkat çekiciydi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.