kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5556
EURO
34,9560
STERLIN
40,7492
BITCOIN
$64.356
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

BTKD Kadınlar Günü’nü Nilgün Belgün ile kutladı

LONDRA’DA Kurulu en etkin sivil toplum kuruluşlarından Britanya Türk Kadınları Derneği, Millenium Hotel’de düzenlediği etkinlikte 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladı.  

BTKD Kadınlar Günü’nü Nilgün Belgün ile kutladı
15.03.2018
0
A+
A-

LONDRA’DA Kurulu en etkin sivil toplum kuruluşlarından Britanya Türk Kadınları Derneği, Millenium Hotel’de düzenlediği etkinlikte 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladı.

Londra’da Mayfair bölgesinde 10 Mart Cumartesi günü gerçekleşen etkinlikte, Britanya Türk Kadınlar Derneğinin üyeleri, KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran, akademisyenler, iş kadınları, diplomatlar, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşların üyelerinin de katılımı ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması gerçekleşti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde açılış ve selamlama konuşmasını yapan BTKD Başkanı Maviş Fuchs, Türk kadınların dünya genelinde liderlik pozisyonlarına sahip olduğunu ve bundan gurur duyduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

“İngiltere’de yaşayan ve çeşitli nedenlerle bu ülkeye gelmiş Türk kadınlarının tanışmasını ve dayanışmasını sağlamak amacı ile 2002 yılında kurulan BTKD bu amacı yerine getirmek için projeleri ile çağdaş Türk kadının başarı ile temsil etmektedir. Kadınlar arasındaki dayanışmayı güçlendirmek, kültürel ve hayırsever çalışmalar yürüten birçok kuruluşa katkı koymak için çalışmaktayız.

Uluslararası Kadınlar Günü vesilesiyle bugün Türk kadınlarının dünya çapında liderlik pozisyonlarında sahip olduğunu ve toplumun her köşesinde fark yarattığını gururla söyleyebilirim.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E BORÇLUYUZ

Bu ilerlemeyi günümüz Türkiye’nin kurucularına ve özelliklede Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz.

Türk kadınların özgürlüğü ve erkeklerle eşit haklara sahip olması ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün modern Türkiye için ilerici programının önemli bir parçasıydı. Kendisini şükran, minnet ve saygı ile anıyorum,

Kadınlar için özgür, güvenli ve adil bir dünya dileklerimizle emekçi, cefakar, fedakar ve mücadeleci kadınlarımızın ve özellikle de şehit annelerimizin Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”

BTKD Başkanı Maviş Fuchs’in konuşmasının ardından KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran söz aldı.

Zehra Başaran Dünya Kadınlar Günü kadın haklarını ve kadınların bu uğruda dünyada verdiği tarihi mücadeleye değinerek şunları söyledi:

“Türk kadını kendi verdiği tarihsel ve yaşamsal mücadele içeresinde, çağdaş normlara ulu önder Atatürk’ün Türk kadına verdiği haklarla ulaşarak toplum içerisinde, memleketinde, Kıbrıs’ta ve dünyada kendine bir yer edinmiştir.

Londra’da, kadınlarımızın her tür sivil toplum oluşumu içerisinde erkeklerden belki de daha fazla yer aldığı ve önde gittiğini izlemekteyim.

HER GÜN KADINLAR GÜNÜ

Benim görüşümde aslında her gün kadınlar günü. Kadınlarımız hayatın her alanında idari ve yönetici kadrolarda erkeklerle birlikte yer almaktadır. Kadınsız bir dünya düşünemeyeceğimiz gibi erkeksiz de bir dünya düşünülemez” dedi.

KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran, kadınların özellikle Kıbrıs’ta çok iyi makamlarda yer aldığını ayrıca vurguladı.

Konuşmaların ardından, ünlü oyuncu Nilgün Belgün’nün de etkinliğe katılımıyla, sahneye koyduğu oyun ile konuklar neşeli ve bol kahkahalı anlar yaşadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.