kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
STERLIN
40,9483
BITCOIN
$70.153
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Hulus İbrahim’e vefa günü gerçekleşti 

08.01.2018
0
A+
A-

KIBRIS’TA İngiliz döneminde Türk ve Rum işçilerin vermiş olduğu ortak mücadele, PEO ve Türk İşçi Federasyonuna katlıları ile bilinen Hulus İbrahim için vefa günü düzenlendi.

Vefa günü, “Kıbrıs emekçilerinin emek, barış ve özgürlük mücadelesi neferi Hulus İbrahim ile buluşuyoruz” adı altında gerçekleşti.

Kıbrıs’ta yaşanan bölünmüşlük, yıllar öncesine giden Türk Rum ilişkileri ve bilinmeyen birçok gerçeği yaşayan bir çınar olan Hulus İbrahim için dostları “Kıbrıs emekçilerinin emek, barış ve özgürlük mücadelesi neferi Hulus İbrahim ile buluşuyoruz” adı altında vefa günü düzenledi.

Etkinlik, Kıbrıslı Sanatçılar Platformu (UK), Haringey Cypriot Community Centre, Hackney Cypriot Association, Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği, AKEL in Britain, Kıbrıs Türk Toplum Merkezi (TCCA) ve CTP (UK) ile ortaklaşa çalışmaları ile düzenlendi.

Hulus İbrahim ve ailesinin de katıldığı etkinlik, 6 Ocak Cumartesi günü, Kıbrıs Türk Toplum merkezinde yapıldı.

Etkinliğin selamlama konuşması Türkçe ve İngilizce de Kıbrıslı Sanatçılar Platformu üyeleri, Aycan Saraçoğlu ve Ertanç Hidayetin tarafından yapıldı. Hulus İbrahim’in barış, demokrasi ve emek mücadelesine ışık tutmaya devam edeceğini ifade ettiler.

Selamlama konuşmasının ardından geçen hafta hayatını kaybeden, sol hareketinin öncülerinden olan Hasan Raif için saygı duruşu yapıldı.

Saygı duruşunun ardından Hulus İbrahim konuşma yapmak için öne davet edildi. İbrahim konuşmasına “Sevgili dostum Hasan Raif’i için çok üzgünüm, keşke bu amansız hastalık onu aramızdan bu kadar erken almasaydı” deyip, üzüntüsünü ifade ederek başladı. İbrahim, yaşamı süresi boyunca vermiş olduğu mücadelesini konuklara özetledi ve bu etkinliği düzenleyen ve katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği Başkanı Derman Saraçoğlu ve CTP Londra Dayanışma sekreteri Direnç Özbarış, Hulus İbrahim’e dev bir çınar olarak hitap ederek Kıbrıs için vermiş olduğu mücadeleden dolayı teşekkür plaketleri takdim etti.

Hulus İbrahim’inin gençlik fotoğraflarından oluşan kısa bir slayt gösterimi yapıldı. Hamza Irkad ve Mehmet Raif’in müzik dinletisi ile gece sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.