kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.987
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Hasan Raif sevenleri tarafından uğurlandı 

İNGILTERE’DEKİ Kıbrıs sol hareketinin öncülerinden Hasan Raif 5 Ocak Cuma günü toprağa verildi.

08.01.2018
0
A+
A-

İNGILTERE’DEKİ Kıbrıs sol hareketinin öncülerinden Hasan Raif 5 Ocak Cuma günü toprağa verildi. Raif, amansız hastalığa yenilerek, 31 Aralık 2017 sabahı hayatını kaybetmişti.

Hasan Raif’in cenaze töreni 5 Ocak Cuma günü gerçekleşti. Palmers Green Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Montagu Road üzerindeki Tottenham Park Cemetry Chapel’da toprağa verildi.

Cenaze töreninden sonra, Raif’in ailesi, dostları ve sevenleri tarafından Hasan Raif’i anma etkinliğini düzenlendi. Cypriot Community Centre’de gerçekleşen geceye Hasan Raif’in ailesi, aile dostları, arkadaşları, yoldaşları, toplumsal örgütler ve İşçi Partisi’nin eski Enfield Milletvekili Andy Love da katıldı. Etkinliğe yoğun bir ilgi vardı ve yaklaşık 300 katılımcı yer aldı.

Anma etkinliği Hasan Raif’in oğlu, müzisyen Mehmet Raif ve arkadaşı Miah Brennan gitarlarıyla birlikte Raif’in sevdiği şarkılarla başladı.

Anma gününde Raif’in ailesi ve dostları tarafından taziye mesajları okundu, Raif’in Kıbrıs’ta çözüm mücadelesi takdir edildi ve ne kadar iyi bir baba, eş ve insan olduğu belirtildi. Yaşam süresi boyunca kendinin İngiltere’de, Kıbrıs’ta ve Ankara’da vermiş olduğu mücadele özellikle vurgulandı.

Kıbrıs’tan, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), genel başkanı Tufan Erhürman tarafından gönderilen taziye mektubu Feridun Önsay tarafından okundu. Erhürman taziye mesajında Hasan Raif için, “Bil ki yaşamın boyunca sürdürdüğün sevgi, kararlılık dolu mücadelen hep sürecek ve sen o mücadelemin yolunu aydınlatan pek çok ışıktan biri olmaya devam edeceksin” dedi.

Hasan Raif’i kızı Şeniz babasıyla anılarını anlatırken duygu dolu anlar yaşadı ve onun ne kadar yardımsever ve iyi olduğunu anlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.