kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3744
EURO
34,7922
STERLIN
40,7362
BITCOIN
$62.822
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
17°C
LONDRA
17°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Alevilerin, Başkan adaylarından talebi

CitizenUK’nin organizasyonu ile dün akşam düzenlenen etkinlikte Hackney Belediye Başkan adaylarına iletilen talepler arasında Aleviliğin okullarda ders olarak okutulması, da yer aldı.

Alevilerin, Başkan adaylarından talebi
09.05.2014
0
A+
A-

 

CitizenUK'nin organize ettiği etkinliğe Alevi toplumu yoğun ilgi gösterdi.

CitizenUK’nin organize ettiği etkinliğe Alevi toplumu yoğun ilgi gösterdi.

İngiltere’nin bir bölümünde 22 Mayıs’ta yapılacak yerel seçimler öncesi düzenlenen bir etkinlikte Hackney Belediye Başkan adaylarına halkın talepleri iletildi.

Britanya’nın en üyük sivil toplum örgütü olan Citizen UK’nin organizasyonu ile dün akşam düzenlenen etkinlikte Hackney Belediye Başkan

adaylarına iletilen talepler arasında Aleviliğin okullarda ders olarak okutulması, konut sorunları, güvenlik, gelir dağılımı ve gençlikle ilgili konular ön planda yer aldı.

Toplantıya katılan gençler de Aleviliğin, okullarda okutulması gerektiğini söyledi.

Toplantıya katılan gençler de Aleviliğin, okullarda okutulması gerektiğini söyledi.

Britanya Aleviler Federasyonu (BAF) ve İngiltere Alevi Kültür Merkezi (IAKM) ve Cemevi temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte, Aleviler ve Aleviliği tanıtıcı video gösterimi yapıldı.

Hackney Belediye Başkan adayları, halın çeşitli sorunlarını dinledi.

Hackney Belediye Başkan adayları, halkın çeşitli sorunlarını dinledi.

BAF Başkanı İsrafil Erbil, 30 yıldan beri İngiltere’de yaşayan Alevi toplumunun Hackney ve tüm İngiltere’de eşit olarak yaşamak istediğini vurguladı.

ALEVİLİK OKULLARDA OKUTULSUN

IAKM ve Cemevi Başkan Yardımcısı Turgay Hurman da yaptığı konuşmada, Hackney’de yaşamaktan mutlu olduklarını söyleyerek, “Seçilecek olan Belediye Başkanı’ndan Alevi toplumunu yok saymaması ve halkımızın taleplerini başta Alevilik dersleri olmak üzere gerçekleştirmelerini istiyoruz” dedi.

Aleviler olarak, gerek iş alanlarında, gerekse profesyonel alanda Hackney’e katkılarının önemli olduğunu dile getiren IAKM ve Cemevi üyesi Savaş Hurman da, CitizenUK’ye üye olmaktan ve birlikte çalışmaktan duydukları memnuniyeti belirtti. Hurman, etkinliği gerçekleştiren CitizenUK’ye teşekkür etti.

IAKM ve Cemevi gençleri ve öğrencilerinden Elvan Asutay, Ruhi Altun ve Esma Kartal, Aleviliğin, Hackney’deki ilkokul ve ortaokullarda okutulması gerektiğini söyledi. Gençler, okullardaki arkadaşlarının, Alevilik konusunda bilgilerinin olmadığını, bu nedenle inanç bilgisi dersleri içinde yer almasını talep etti.

Hackney Belediyesi başkan adayları Jules Pipe ve Linda Kelly, Alevilik derslerinin okullarda okutulması konusunda söz verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.