kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5110
EURO
34,8958
STERLIN
40,7108
BITCOIN
$64.163
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı az bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Britanyalı Alevilerden kınama

MALATYA’DA Alevi vatandaşların ev kapılarının işaretlenmesine bir tepki de Britanya Alevi Federasyonu ve Britanya Kürecikliler Dayanışma ve Kültür Derneğinden geldi.

Britanyalı Alevilerden kınama
27.11.2017
0
A+
A-

MALATYA’DA Alevi vatandaşların ev kapılarının işaretlenmesine bir tepki de Britanya Alevi Federasyonu ve Britanya Kürecikliler Dayanışma ve Kültür Derneğinden geldi. İki Kurum 26 Ağustos Pazar günü Kuzey Londra’da bulunan Britanya Alevi Federasyonu yerleşkesinde onlarca insanın katıldığı ortak bir açıklama yaptı. Malatyalı Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesine tepki gösteren kurumlar, olayı kınadıklarını belirtti. İki kurum tarafından yapılan ortak açıklamada şu kısımlar öne çıktı:

“21 Kasım tarihinde Malatya’da 13 Alevi ailemizin evleri karanlık güçler tarafından işaretlenmiştir. Daha önce de 15 Temmuz sözde darbe girişimi sırasında, sanki bu sözde darbe girişimini Aleviler yapmış gibi yine Paşaköşkü’ndeki Alevi canlarımıza saldırılar gerçekleştirilmiştir. Buradaki amaç bellidir; özelde Alevilere, genelde ise muhalefetin tamamına gözdağı vermektir. Bizler bu çarpı işaretlerinin ne anlama geldiğini ve bu karanlık güçlerin neyi hedeflediğini Maraş’tan, Çorum’dan, Dersim’den, Sivas’tan biliyoruz.”

“Öte yandan bu olayın hemen ertesi günü yine Malatya’da bu kez Ermeni canlarımızın derneğine taşlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Bizler bu çarpı işaretlerini koyanların, taşlı saldırıları gerçekleştirenlerin hangi amaca hizmet ettiklerini çok iyi biliyoruz. Aleviler olarak Ermeni canlarımızla da dayanışma içerisindeyiz. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz!

AKP’nin Ortadoğu politikaları sonucu Suriye’de, Irak’ta, Rojava’da, Sur’da, Cizre’de, Lazkiye’de binlerce ailenin evleri başlarına yıkıldı, yüzbinlerce can katledildi, milyonlarca insan yuvasından oldu, binlerce insan göç yollarında hayatını kaybetti. AKP ve suç ortakları Katar ve Suudi Arabistan başta olmak üzere silah satan süpergüçlerin de savaş politikaları tıknamıştır. AKP’nin hırsızlıkları, Amerika’daki dava başta olmak üzere ülkemizde de birçok kurum ve kişi tarafından net olarak bilinmektedir. %51 seçim sistemi ile iktidarda kalmayı hedefleyen bu zihniyet, halklar arasında yeni yaralar açmak istemektedir. Bu tıkanıklığı AKP kendi adına Alevileri ve kendisine muhalefet eden tüm tarafları hedef göstererek, gündem değişiklği yaparak, kendi taraftarlarını kenetleyeceğini düşünmektedir.

Bu saldırıların Maraş Katliamı yıldönümünden hemen önce yapılması da manidar ve mesaj içeriklidir. Bizler bu filmi daha önce izledik, artık gerici ve ırkçı anlayışlara verecek bir tek canımız bile yoktur. Tüm gücümüzle bu saldırıların karşısında olmaya ve hedef alınan ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz.

Malatya başta olmak üzere Türkiye’de ve Dünyanın herhgangi bir yerinde yaşayan bütün mazlum halkların yanındayız ve dayanışma içerisindeyiz. Faşizme, ırkçılığa, gericiliğe ve cihatcılara karşı olan mücadelemiz devam edecektir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.