kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5104
EURO
34,9320
STERLIN
40,7232
BITCOIN
$64.157
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Elektrik zammı için Londralılar ne düşünüyor?

Elektrik zammı onları nasıl etkileyecek? Çoğunluğun yapılacak zamlarla ilgili bilgisi olmazken, kimileri ise şimdiden elektrik dağıtıcı firmasını değiştirdiğini söylüyor.

Elektrik zammı için Londralılar ne düşünüyor?
23.09.2017
0
A+
A-

BİRLEŞİK Krallığın en büyük enerji dağıtım şirketlerinden biri olan British Gas, elektriğe yapacağı %12,5 oranındaki zammı bu Cuma gününden itibaren resmen başlatacağını duyurdu. Yaklaşık 3,1 milyon aboneyi etkileyeceği düşünülen bu karar ile ilgili bizde toplumumuz insanlarına zamlar hakkında ne düşündüklerini sorduk. Elektrik zammı onları nasıl etkileyecek? Çoğunluğun yapılacak zamlarla ilgili bilgisi olmazken, kimileri ise şimdiden elektrik dağıtıcı firmasını değiştirdiğini söylüyor. Sonuçlarının herkesi dolaylı olarak etkileyeceğini düşündüğümüz bu zam ile ilgili yaptığımız sokak röportajımızda bizlere aktarılanları sizlerle paylaşıyoruz. Keyifli okumalar.

 

Ayşe Maria Emin

Her yıl zaten belli oranlarda zam yapılıyor. Elektrik, gaz bunların hepsine zaten enflasyon oranında zamlar geliyordu. Bu söylediğiniz zamdan haberim yok. Ben de bu firmadan hizmet alıyorum. Ancak bu zam oranı bence çok yüksek. Bana kalırsa birçok kişinin bu zamdan haberi yok. Bu zam oranından sonra elektrik faturalarımız hiç şüphesiz yükselecek. Bende bu konuyu araştıracağım. Gerekirse elektrik hizmeti aldığım firmayı değiştirme yoluna giderim diye düşünüyorum. Neden bu kadar yüksek bir oranda zam yapıldığını anlayamıyorum. Eminim bu zam sebebiyle ülkede birçok şeyin fiyatı yükselecek. Bu elbette bir vatandaş olarak beni endişelendiriyor. Elektrik firmalarının özel şirketler tarafından yönetilmesi rekabeti arttıran bir durum. Fakat bana kalırsa devlet yapılan zam oranlarını denetlemeli ve örneğin %5’in üzerinde zam yapılmasına engel olacak bir kanun olmalı diye düşünüyorum. Kim bilir bu zammın farkında olmadan insanlar faturalarını ödemeye devam edecek. Bunun hepimize zararı olacak. İngiliz hükümeti bu konuda ağırlığını koymalı diye düşünüyorum.

Hamit Malik

Biz İngiltere’de zamlara özellikle de bu oranda yapılan zamlara çok alışkın değiliz. Bu yüzden sanırım insanlarda nasıl tepki vereceğini bilemiyor. Sadece British Gas değil bütün firmalar bu tip zamları zaman zaman yapıyor. Ancak bu oran bana kalırsa epey yüksek. Normal kullanıcılara oranla ticarethanelerin bu zamlardan daha çok etkileneceğini düşünüyorum. Burada elektrik hizmeti aldığımız firmaları kendimiz seçebiliyoruz. Bu sebeple insanlar artık bu zam haberinden sonra tahmin ediyorum ki insanlar hizmet aldıkları kurumun elektrik fiyatlarını daha iyi araştırmaya başlayacak ve muhtemelen başka firmalarla özel anlaşmalar yapacaktır. Elektriğin zamlanması demek birçok şeyin de fiyatının artması anlamına geleceğini unutmamak lazım.

Hüseyin Semed

Benim zam olacağı ile ilgili bir bilgim yoktu. Şimdi sizden öğreniyorum. Zaten ticaret yapanlar ödemelere fazlasıyla alışkın. Ticaret yapmak eskisi gibi değil. Haringey bölgesinde ise oldukça zorlaştı. Belediye vergileri, zamlar darken elde avuçta bir şey kalmıyor. Eskiden kazançlarımız şimdiye oranla daha iyiydi. Bu sebeple yapılan her zam artık herkesi yakından ilgilendirir oldu. Özellikle 2019 yılında tüm araçların elektrikli olacağından bahsediliyor. Elektrik fiyatları şimdiden bu kadar zamlanırsa, ileride bunun sonuçları her şeye olumsuz olarak yansır. Çıkacak bu zam kararından sonra diğer elektrik dağıtıcısı firmalar eğer zam yapmazsa birçok kullanıcının firmasını değiştirmesi muhtemel olacaktır diye düşünüyorum.

Halil Seyitoğlu

Devlet politikası olarak, özellikle kış aylarında zamlar her vatandaş olarak bizimde kapımızı çalıyor. Her yıl yapılan açıklamalarda hükümetler tarafından çeşitli sözler veriliyor ve zamların olmayacağı söyleniyor. Ancak maalesef her sene belli oranlarda zamların yapıldığını görüyoruz. Bu sadece tek bir firmayla alakalı değil. Burada eğer bir denetim olmazsa firmalar bu şekilde insanları sömürürler. Bana kalırsa bazı ihtiyaç kaynaklarında o yılki tavan fiyatları ve zam oranlarını hükümetin belirlemesi daha doğru olacaktır. Bu şekilde olursa ülke ekonomisi de zarar görmez. Neye dayanarak böyle bir zam yapıldığını bilmiyorum. İşin açıkçası zam olacağını da ilk defa sizden duydum. Bu konuda İngiltere halkı da biraz pasif kalıyor. Yani başka ülkelerde böyle bir zam yapılacak olsa, hemen protestolar yapıldığını görürüz. Burada halk hiç sesini çıkarmadan başa gelen çekilir diyor ve zamlara katlanıyor.

Aslıhan Binboğa

Daha önceki dönemlerde British Gas bize çok büyük hatalar yaptı. Sayaç okumasında bize 170 bin poundluk fatura geldi. Ev alınabilecek bu parayı faturamızda gördüğümüzde çok şaşırmıştık. Daha sonra itiraz ettik ve yanlışlık düzeltildi. Fakat bizim içimize bu yüzden bir kurt düştü. Biz de firmamızı değiştirdik. Şimdi gelen faturalarımızda her şeyi daha net görebiliyoruz. Zam haberleri başka yapılacak zamların da habercisi oluyor maalesef. Bu yüzden bir vatandaş olarak gelen zam haberleri bizleri korkutuyor. %12,5 oranında yapılan bu zam bence çok yüksek bir oran. Yani en küçük aileyi bile yılda 150-200 pound etkileyebilecek bir rakam neredeyse. Böyle bir para ekstra olarak cebimize girmedikçe zarar edeceğimiz kesin. Vatandaş olarak zaten birçok şeyden kısmamız gerekiyor. Bence bu zammın farkına varan herkes firmasını değiştirmeyi düşünecektir.

Feyzullah Özcan

Zam haberinden bilgim yoktu. Tabii ki esnaf olarak bizleri etkileyecek bir karar. Ancak yapacak bir şey yok. Daha önce birçok firma ile çalıştık. Hatta bir seferinde yaklaşık 1 gün elektriğimiz kesik kaldı. Kullandığımız firmayı aradık. Dediler ki bizimle ilgili değil başka bir firma ismi verdiler burayı arayın. Dedim ki ben faturalarımı size ödüyorum, bu konuda zararımı kim karşılayacak. Yani düşünebiliyor musunuz elektriğimiz kesik, adamlar bize bilmem kimi ara diyorlar. Bu yüzden vatandaş her zaman hem zamlardan hem de sözde kurumsal olan bu firmalardan dolayı dertli. Ben de şu an British Gas kullanıyorum. Mecburen ödemeye devam edeceğiz. Eğer bunlara devlet müsaade ederse, firmalar da vatandaşları bu şekilde sömürür. Zaten bu zamların ben sadece firmaların başının altından çıktığını düşünmüyorum. Dediğim gibi olan her zaman vatandaşa oluyor. Umuyorum ki birileri sesimizi duyar ve vatandaşların bu firmalar konusunda mağduriyetleri giderilir. Bu sadece ticarethanelerinde değil hepimizin sorunu. Sonuçta bu elektrik her yerde kullanıyor. Evde, işte, araçlarda. Bu yüksek oranda yapılan zamlar sonuç olarak satın aldığımız her ürünün fiyatını etkileyecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.