kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5657
EURO
34,7157
STERLIN
40,4829
BITCOIN
$63.068
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
9°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Halkın Partisi 14-15 Eylül’de Londra’da

HALKIN Partisi 14-15 Eylül tarihlerinde Londra’daki Kıbrıslı Türklerle bir araya gelecek.

Halkın Partisi 14-15 Eylül’de Londra’da
08.09.2017
0
A+
A-

HALKIN Partisi 14-15 Eylül tarihlerinde Londra’daki Kıbrıslı Türklerle bir araya gelecek. 14 Eylülde Kuzey Londra, 15 Eylülde ise Güney Londra’da düzenlenecek etkinliklerle ilgili olarak Londra Gazete’ye konuşan Halkın Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Kudret Özersay “KKTC köklü bir değişime hazırlanıyor. Bunca yıl Londra’daki Kıbrıslı Türklere hep içi boş sözler verdiler ve tabi ki bunları tutmadılar. Biz boş umutlar vermeye değil, gerçekçi ve yapılabilir olan çözüm önerilerimizi anlatmaya geliyoruz.” dedi.

“KIBRIS KÖKLÜ BİR DEĞİŞİM YAŞAYACAK”

Uzun yıllar Kıbrıs müzakerelerinde görev alan ve son yıllarda da Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi olarak müzakereleri yürüten uluslararası hukukçu Kudret Özersay, herhangi bir siyasi parti desteği olmaksızın bağımsız aday olduğu 2015 Cumhurbaşkanlığı seçiminde %22 civarında oy alarak KKTC siyasetinde dikkatleri üzerine çeken isim olmuştu. Bu gelişme ertesinde birlikte yürüdüğü gönüllü yol arkadaşlarıyla birlikte 2016 Ocak ayında Halkın Partisi’ni kurdu. Siyasi partilere ve sözünde durmayan siyasilere güvenin kalmadığı bir ortamda ortaya çıkan Halkın Partisi bazı konulardaki sıra dışı çıkışlarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Londra Gazete’ye konuşan HP Genel Başkanı Özersay, daha önce de partinin kurulmasından önce Londra ziyareti yaparak Kıbrıs Türk toplumuyla bir araya geldiklerini anımsattı ve şunları söyledi: “Halkın Partisi kurulmadan önce de gelip burada yaşayan Kıbrıslı Türklerin görüşlerini sormuş, beklentilerini dinlemiş ve notumuzu almıştık. Şimdi sorunları nasıl çözeceğimizi ve ülkemizin bu kötü yönetimden nasıl kurtulacağını konuşmak için Londra’da olacağız. Londra ziyaretimizde KKTC’de yaşanan sorunları nasıl çözeceğimizi, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin seçme ve seçilme hakları konusundaki düşüncemizi ve bize göre çıkış yollarını anlatacağız. Kuşkusuz Kıbrıs meselesinin nereye gidiyor olduğunu da konuşacağız”.

“HUKUK DEVLETİ İSTİYORUZ”

Özersay Kıbrıs Türkünün kamu kaynaklarının israf edilmesinden, devletin parasının ve arazilerinin rant olarak partililere ve yandaşlara dağıtılmasından ciddi şekilde bıktığını ve bu olanlara çok tepkili olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti: “Kıbrıslı Türkler kendisini daha da bir bağımlı konuma sokan bu kötü yönetimden kurtulmak istiyor. Artık ihtiyacımız olan şey parti devleti değil hukuk devletidir. İşe alımların, arazi dağıtımlarının, ihalelerin, devlet bankalarından kredilerin yandaşlara ve partililere yapılması bile giderek değişiyor.”.

14 EYLÜLDE WOOD GREEN, 15 EYLÜLDE BROMLEY’DE

Halkın Partisi Genel Başkanı yanında Genel Sekreteri Tolga Atakan, Merkez Yürütme Organı üyeleri Jale Refik Rogers ve Ayşegül Baybars, Parti Meclisi üyeleri İhsan Tuncalı ve Cemre Günsel Esengin ile Genel Sekreter Yardımcısı Ramadan Beysun’un ve Halkın Partisi’ne gönül vermiş KKTC’den başka isimlerin de katılacağı toplantılardan ilki 14 Eylül saat 19.45’te Kuzey Londra’da Wood Green Grand Palace’ta yapılacak. İkinci toplantı ise 15 Eylül’de 19.45’te Güney Londra’da Bromley Central Library’de yapılacak. Halkın Partisi’nin Londra ziyaretleri sırasında Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile bazı parlamenterlerle de bir araya gelinecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.