kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4936
EURO
34,9018
STERLIN
40,6732
BITCOIN
$63.555
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Kıbrıslı Türklerden Bambos’a büyük tepki

SON zamanlarda Kuzey Kıbrıs vatandaşlarına havaalanlarında uygulanan ekstra güvenlik önlemleri tepki almaya devam ederken, Labour Partiden Southgate Milletvekili olan Rum asıllı Bambos Charalambous imzalı bir mektup gündeme geldi.

Kıbrıslı Türklerden Bambos’a büyük tepki
20.07.2017
0
A+
A-

SON zamanlarda Kıbrıslı Türklere havaalanlarında uygulanan ekstra güvenlik önlemleri tepki almaya devam ederken, Labour Partiden Southgate Milletvekili olan Rum asıllı Bambos Charalambous imzalı bir mektup gündeme geldi. Labour Partili Charalambous’un Kuzey Kıbrıs’ı Türkler tarafından ‘işgal edilmiş topraklar’ olarak ifade etmesi ve bir İngiltere Parlamentosu üyesi gibi değil de Rum Kesimi veya Yunanistan vekili gibi davranması tepki topladı. İngiltere Ulaştırma Bakanlığının Pegasus Havayolları uçuşlarına yönelik uygulaması hakkında seçmenlerinin endişeli olduğunu yazan Rum asıllı vekil, muhatabından Türkiye’de gerçekleşen güvenlik uygulamaları hakkında bilgi istedi. Söz konusu mektubun internete düşmesinin ardından birçok kişi Charalambous’un kullandığı dili eleştirdi. Labour Partili vekilin mektubu şöyle: “Sevgili Chris,

Sana temsil ettiğim bölgede bulunan vatandaşların adına yazıyorum. Seçmenlerim son zamanlarda Ulaşım Bakanlığı tarafından alınan ve Kıbrıs’ın işgal edilmiş bölgesine yönelik Pegasus Havayolları rotasını ilgilendiren değişiklikler konusunda endişeli.

Türkiye sınırları içerisinde gerçekleşecek güvenlik önlemlerinin derecesi konusunda beni bilgilendirebilir misin?

Bu önemli konudaki cevabını dört gözle bekliyorum.”

Bambos Charalambous

Charalambous’un mektubunun ortaya çıkmasının ardından Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi ve Bağımsız Kıbrıs Türk Tur Operatörleri Birliğinden açıklama geldi.

Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Işık Vedat konuyu,

“Siyasi meselelerin dışında durmaya çalışsak bile bu konu ile ilgili fikrimizi dile getirip duruşumuzu gösteriyoruz. Rum Milletvekilinin böylesine ayrımcı bir tavır sergilemesini kınıyoruz.

Hatırlarsanız Kıbrıs festivalimizde Birleşik Krallık Parlamentosundan başka bir Milletvekilimiz Iain Duncan Smith ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yönelik yapılan bu uygulamanın tamamıyla yanlış olduğunu düşündüğünü ve bu konuyu Dışişleri Bakanlığına taşıyacağını ifade etmişti. Demek ki burada Rum asıllı Milletvekili Bambos Charalambous’un bu düşüncesinde birileri tarafından kışkırtıldığını düşünmemiz doğru olacaktır.” sözleriyle değerlendirdi.

Refik Niyazi.

Işık Vedat

Bağımsız Kıbrıs Türk Tur Operatörleri Birliği Başkanı Refik Niyazi ise “Uygulamanın yanlışlığı konusunda kimsenin şüphesi olduğunu düşünmüyorum. Kıbrıs’ta yaşayan Türklere yönelik olan ve sonradan dayatılan bu ekstra güvenlik çabası çok gereksiz. Ancak siyasi partilerin içinde maalesef Rum lobileri mevcut. Bu insanlar hangi partide olursa olsunlar amaçları belli. Kıbrıslı Türklere ellerinden gelen tüm ambargoyu yapmaya çalışıyorlar.

Nasıl ki 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet’in almış olduğu İstanbul’u bile bugün Yunanlar yeniden nasıl alabiliriz diye hesabını yapıyorsa, Kuzey Kıbrıs’ın da Rumlar tarafından kendi topraklarına katılması gibi planları olduğuna eminim. Bu sebeple bu Milletvekilleri hangi partideyseler, bu partilere Türklerin oy verirken iki kere düşünmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Bambos Charalambous ise konu hakkında attığımız maile cevap vermedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.