kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5540
EURO
34,9597
STERLIN
40,7352
BITCOIN
$64.440
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Türk anneden Enfield Belediyesi’ne: “Oğlumu kaybetmek istemiyorum”

Southgate’de yaşayan bir ailenin yardım çığlığı, geçtiğimiz hafta Southgate Milletvekili Bambos Charalambous da dahil olmak birçok ulusal ve yerel otoriteyi harekete geçirdi.

Türk anneden Enfield Belediyesi’ne: “Oğlumu kaybetmek istemiyorum”
19.07.2017
0
A+
A-

 

Anne Asya Coşkun ve kızı Southgate Milletvekili Bambos Charalambous ile görüştü

SOUTHGATE’DE yaşayan bir annenin yardım çığlığı, geçtiğimiz hafta Southgate Milletvekili Bambos Charalambous da olmak birçok ulusal ve yerel otoriteyi harekete geçirdi.

Otizm ve epilepsi hastası oğlu Efkan için Mart ayından beri güvenli bir ev oluşturma savaşı verdiğini belirten anne Asya Coşkun, Londra Gazete’ye verdiği demeçte geçtiği zor süreci anlattı. Coşkun, Enfield Belediyesi ve sosyal servise evinin güvenlik sorununu çok net yazılı ifade ettiğini ancak buna rağmen ihmalkarlık sonucunda oğlu, kızı, kendisi ve diğer masum insanların sistem tarafından tehlikeye sokulduğunu belgeleriyle beraber belirtti.

“Oğlum Efkan Arda Güldibi 16 yaşında genç bir delikanlı. Bugüne kadar hiç konuşmadı ve hayatını mutlu, huzurlu ve sağlıklı geçirebilmesi için onun ne istediğini bilen ve onun için güvenli bir çevreye ihtiyacı var. Oğlum ve kızımla son 7 senedir büyük bir bahçesi olan, Southgate’de konumlanmış bir evde yaşıyoruz. Nitekim 28 Mart günü oğlum için özel yapılmış banyo su pompası gecenin bir yarısı kırılınca, içinden çıkılmayan ve akıl almaz bir sürece girdik. Tüm bu hikayenin ana sorunun bir pompa olduğuna benim bile hala inanasım gelmiyor” dedi.

Mart ayından bugüne kadar geçirdiği dönemi “akıllara durgunluk verici derecede zor” olarak nitelendiren Asya hanım, Enfield Belediyesi’ne ait evlerin onarım işlemlerinde çok ciddi sistem problemleri olduğunu ve özel bakıma ihtiyacı olan çocukların yaşadığı evlerin güvenliğinin sağlanması açısından da belediyenin sınıfta kaldığını belirtti.

“Banyo rutini oğlum Efkan için çok önemli – özellikle otizmli bir bireyin günlük rutinlerini bozamazsınız, bu kimi zaman uzun dönemlere yayılan travmatik etkiler yaratabilir. Mutfak çatımızda kısa süre içerisinde çöktü ve evimiz küf kokmaya başladı. İçinden geçtiğimiz bu süreçte oğlum, tabii ki bu zorluklardan dolayı evde ve okulda davranışları değişmeye başladı”

“OĞLUMUN ENGELLİ OLMASINI BEN SEÇMEDİM”

Hükümet sisteminde özel bakıma ihtiyacı olan 16-18 yaş arası çocukların belli bir “yaş aralığı tanımı” olmaması sebebiyle büyük sorunların olduğunu belirten Asya hanım, evinin ihtiyacı olan bakımının Mart ayından beri yapılmadığını belirtti.

“Tüm olan bu durumların üstüne bir de oğlumun artık eve girmek istememesi üzerine oğlum üzerindeki hakkım alınarak güvenli bir yerde tutulması gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. 3 ay devlet neredesiniz derken yoklar ama bir anda karşınıza oturup “Buradayız şimdi oğlun için biz karar vereceğiz.” diyebiliyorlar.”

“Şuan oğlum üzerindeki birinci vekil imza hakkımı almaya çalışıyorum. Hastaneye kaldırıldı ama asıl sorun otizmli bir çocuk için özellikle 16-18 yas arası hastanede de güvenli tek bir oda olmaması. Evrensel tüm çocuk ve insan haklarına aykırı bir şekilde en az iki güvenlik memuru ve tuvalet ihtiyacı dahi tüm ihtiyaçlarını tutulduğu oda da yere yaparak 1 hafta geçirdi. Oğlum şuanda geçici bir bakım evinde tutuluyor.”

“Oğlumun engelli olmasını ben seçmedim ancak sosyal servislerde çalışanlar ve hükümet yetkilileri mesleklerini seçen bireyler. Kimse benden sistem ile empati yapmamı isteyemez. Elimdeki tüm belgelerde hayati risk boyutuna gelmeden iki ay önce tüm yetkilileri durumumuz konusunda bilgilendirdiğim ispatlıdır. 3 Temmuz günü Efkan için yapılan toplantıda İngiltere’nin Efkan’dan özür dilemesi gerektiğini belirttim ve yetkililer yanımızda olduklarını belirttiler ben de güvendim”

“MANCHESTER’A GÖNDERMEYE ÇALIŞTILAR”

“Bizi Manchester’a gönderip dosyamızı kapatmak isteyen sosyal servis bu sefer de oğlumu benim haberim dahi olmadan başka bir belediyedeki bakım evine göndermeyi planladı. Efkan 6 senedir yaşadığımız bölgede özel okula gitmekte ve bu okul onu çok iyi tanıyor. 2 sene daha hakkı olan okulunun ondan alınmasına izin veremeyiz.”

BAMBOS: “ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

Geçtiğimiz Pazartesi İşçi Partisi Southgate Milletvekili Bambos Charalambous ile görüşen aile, aylar boyunca sistem ile süregelen mücadelesini anlatıp, milletvekili Charalambous’tan kendilerine yardım etmelerini istedi. Durumu çözmek için elinden geleni yapacağını dile getiren İşçi Partili vekil, belediyenin bu süreçteki tutumunun “akıl almaz” olduğunu belirtti.

Aile, şu an internet üzerinden başlattığı “Save Efkan Save All” sloganıyla tüm otizmli gençlerin sorunlarına dikkat çekmek ve süreçlerinin olumlu sonuçlanması için destek almayı bekliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.