kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3613
EURO
34,9612
STERLIN
40,9432
BITCOIN
$70.780
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Orta şiddetli yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Türkiyeli mahkumlar için Aleviler’den destek

BAF, mahkumlara yönelik ‘sohbet ve inanç’ içerikli toplantlar yapmak için HM Prison Service’ye başvurdu.

Türkiyeli mahkumlar için Aleviler’den destek
15.04.2014
0
A+
A-

HM PIRISON SERVICES1Britanya Alevi Federasyonu (BAF), İngiltere’deki cezaevlerinde bulunan Türkiyeli mahkumlara yönelik girişim başlattı.

Britanya Cezaevi Servisi (HMP Prison Services)’ne yazılı başvuruda bulunan BAF, mahkumlara yönelik ‘sohbet ve inanç’ içerikli toplantılar gerçekleştirmek isteğini bildirdi.

Öte yandan BAF’tan tarafından konuyla ilgili olarak da bir açıklama yapıldı. Londra’nın Kuzey’ine yerleşen Türkiyeli toplum için, İngiltere’deki sistemi öğrenmek ve anlamanın zaman aldığı, önceleri polise, eğitim ve adalet sistemlerine çok güvenildiği, vergi kurallarını bilmeden, ticari belge olmadan işyerleri açıldığı vurgulanan açıklamada, 24 saat açık kumarhane oynatılan işyerlerinin, sosyal kulüp kisvesi altında kahvehanelerin faaliyete geçtiği, çocukların bile buralara alındığına dikkat çekildi.

Kütüphane ve diğer sosyal imkanlardan İngilizce sorunu nedeniyle bu Türkiyeli toplumun yararlanamadığı, derneklerin ise politize olmuş insanlarca kullanıldığı, tercüme işleri dışında buralardan sadece yüzde 3-5 oranındaki insanlarımızca yararlanıldığının da altı çizildi.Çocukların okullarında kendi kaderlerine terkedildiği, anne babaların eğitimin diğer tarafıyla ilgilenmedikleri de açıklma yer aldı.

BAF’ın yayınladığı açıklamanın son bölümünde şu görüşler yer aldı:

“Baf açıklamasında şunları kaydetti:  “Sonuç olarak çalışanlar haftanın yedi günü 15 saat ve üzeri çalışıyor çalışmayanlarda kolay para kazanma yöntemleriyle hayata tutunmaya çalışıyordu.

Elbette hiç hatası olmayan ve tüm masumiyetine rağmen mahkum edilen insanımızda vardır kuşkusuz.

TEK AMAÇ ONLARIN YANLARINDA OLMAK

Tüm bu sonuçların yanı sıra akademik ve ekonomik olarak başarılı olan insanlarımızın sayısı onbinlerle ifade edilecek kadar çoktur. Fakat önemli olan ihtiyacı olana el uzatmak ve kazanmaktır, artılar zaten bizimdir.

Ne mahkum olmayı nede hayatının baharında bu dünyadan göçmeyi hiç kimse istemezdi ve herşeye rağmen sistemin karşısında mağduruyla kurbanıyla birlikte direnelim istiyoruz. Bireylerin hataları sistemin bize sunduğu seçeneklerden biriydi aslında.

Bu nedenle sistemin kurbanlarını birde toplum cezalandırmamalı diye düşündük ve içerdeki mahkumlarla birlikte sohbet, kitap okuma ve birlikte belirlenmiş konularla ilgili muhabbet toplantıları yapmak için başvuruda bulunduk”

Açıklamada, “Atfedilen suçların sosyolojik ya da hukuki kısmından bağımsız olarak amacımız polis avukat ya da savcı olmak değil kişilere devlete ya da topluma karşı işlenen herhangi bir suçun tarafı değiliz sadece kendi insanlarımızın yanında olmayı ve zor günlerini paylaşmayı hedefliyoruz.

Tutuklu ve tutuklu ailelerinden ricamız bulunduğunuz ya da yakınınızın tutulduğu cezaevi müdürlüğüne bu talebimizden bahsederek bu toplantıları talep edin. Hakk yardımcınız olsun” denildi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.