kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$64.006
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
14°C
LONDRA
14°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

CHP İngiltere Birliği Açılış ve Dayanışma Gecesi

CHP İngiltere Birliğinin Londra’da bulunan yeni çalışma ofisi açılış etkinliği önemli düzeyde bir katılım ile gerçekleşti.

CHP İngiltere Birliği Açılış ve Dayanışma Gecesi
27.06.2017
0
A+
A-

CHP İngiltere Birliğinin Londra’da bulunan yeni çalışma ofisi açılış etkinliği önemli düzeyde bir katılım ile gerçekleşti.

Açılışa, Türkiye’den CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet katıldı.

Açılış etkinliğinin Ramazan Bayramı’na denk gelmesi ile katılımcılar aynı zamanda birbirleri ile bayramlaşma fırsatı buldular. Bina açılışının ardından, konuşmacılar ile düzenlenecek panele geçildi. Açılış konuşmasını CHP İngiltere Birliği Başkanı Hasan Dikme’nin yaptığı panelde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Tekin Bingöl gündemi değerlendirdi. Türkiye’de önemli bir gündemin olduğundan bahseden Bingöl, sık sık adalet yürüyüşünün önemine değindi. Bingöl, Türkiye’de artık adaletin kalmadığını ve adalet olmadığı zaman Devlet’in hiçbir mekanizmasının doğru çalışmayacağını belirtti.

Dinleyicilerin, CHP’nin eskilerde yaptığı tercihlerin bazılarının yanlış olduğunu, bu sebeple bugün bu adalet arayışında olduklarını, örneğin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu tercihinin bir hata olduğunu söylemeleri üzerine Tekin:

“Ne zaman bir konuşma etkinliğimiz olsa illa ki birkaç sesten CHP’nin aldığı Sayın İhsanoğlu kararı ile ilgili bir soru tekrar tekrar önümüze geliyor. Partimiz olarak aldığımız kararları daha sonrasında mutlaka değerlendiriyoruz. Bu konu ile ilgili de zaten gerekli açıklamaları parti içerisinde değerlendirip yaptık. Ancak unutmamamız gereken şey bugünkü meselemize odaklanmamız, bu tip soruların ben “Üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek” olduğunu düşünüyorum. Orhan Gencebay’ın bile şarkısı var “Hatasız kul olmaz” diye. Bence artık hata aramayı bırakmamız gerekiyor. Adalet arayışı mücadelemiz sonuna kadar ve inançlı bir şekilde devam edecektir.”

CHP İngiltere Birliğinin Londra yeni çalışma ofisi birçok katılımcının ilettiği soru ve cevaplar ile devam etti.

Daha sonra tüm katılımcılar ve davetliler dayanışma gecesi için düzenlenen yemek etkinliğine geçildi. Dayanışma gecesi yemeğinin açılış konuşmasını CHP İngiltere Birliği Başkanı Hasan Dikme yaparken şunları söyledi:

“Bugün burada binamızın açılışını yapmamıza yardım ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki yeni binamız ile birlikte daha güzel işlere birlikte imza atacağız. Türkiye’den gelen değerli misafirlerimize bugün bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Adalet için mücadelemize Türkiye’de olduğu gibi burada da destek vermeye devam edeceğiz. Bu gece burada düzenlediğimiz dayanışma gecesine katılan tüm konuk ve üyelerimize teşekkür ediyoruz.”


Gazetemize konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İngiltere Birliği’nin çalışmaları ve adalet yürüyüşü ile ilgili şunları söyledi :

“Bugün burada CHP İngiltere birliğinin yeni çalışma ofisinin hep birlikte açılışını yaptık. Türkiye’de çok sıcak bir gündem olmasına rağmen bugün buraya geldik ve çok da iyi olduğunu düşünüyorum. CHP’nin çalışmalarının burada vücut bulması elbette partimiz için önemli. Politikaların tabana yayılması ve yurtdışı seçmenlerinin bilgilendirilmesi disipliner şekilde bu organizasyonlar sayesinde oluyor. Bu anlamda da önemli olduğunu düşünüyorum. Öncelikle, emeği geçenlerin emeğine, yüreğine sağlık. Onun dışında bildiğiniz gibi Türkiye’de önemli bir gündemimiz var. Bugün bir ana muhalefet lideri, adalet talebi ve çığlığıyla yollara düşmüşse bu çok önemli bir şey. Türkiye’de bugün yargı ve hukuk daraltılıyor, hukuk katledildi. Ben bunu bir hukukçu olarak üzülerek söylüyorum. 15 yıldır adalet ve demokrasiye gerçekten hasret kaldık. Artık son dönemde artık bıçak kemiğe dayandı diyerek o çığlığı, mecburen yollara düşerek dile getirmeye çalışıyoruz. Çünkü artık elimizdeki mekanizma işlemiyor. Muhalefet alanı arızalı . İktidar her yolu kapatmış durumda. Şu anda OHAL’de ilan ettiler biliyorsunuz. OHAL’i bir sopa olarak bir cezalandırma olarak kullanıyorlar. Buna karşılık eğer sistem işlemiyorsa, en demokratik hakkımız tabi ki kitlesel eylemlerdir. Bizde bu ‘Adalet Yürüyüşü’nü Sayın Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde başlattık. Çok ciddi bir inanmışlıkla bu yola devam ediyoruz. Çok yorucu bir iş, çok uzun bir maraton ve sonucunda ne olacağı belli olmayan bir maraton. Ona rağmen büyük bir adanmışlık, büyük bir inanmışlıkla devam ediyoruz yolumuza. Destekler giderek büyüyor. Çok insan gerçekten inanarak geliyor ve katkı sağlıyor. İşçisinden çiftçisine, emeklisinden taşlısına gencine herkes için adalet. Yıllardır böylesine bir birlik böylesine bir beraberlik olmamıştı. Gerçekten herkes için adalet Türkiye’nin geleceği ile ilgili çok önemli, gerçek hukukun tesisi için çok önemli. Bunu sürekli dile getiriyoruz ama Türkiye’de artık hukukun üstünlüğü gitti, üstünlerin hukuku geldi, damatlar hukuku geldi. Hukuk artık birilerine bağımlı hale geldi. Hukukun olmadığı yerde demokrasi olmaz, demokrasinin olmadığı yerde insan hakları olmaz, bir süre sonra da artık nefes alma hakkın olmaz. O yüzden çok geç olmadan herkesin bu çağrıya kulak verip bir şekilde destek olmasını bekliyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.