kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.770
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Vatandaşlık haklarıyla ilgili üç ikonun öyküsü

Vatandaşlık haklarıyla ilgili üç ikonun öyküsü
20.07.2012
0
A+
A-

ambargoLondra’da faaliyet gösteren insan hakları grubu ‘Ambargolular’ geçtiğimiz Çarşamba akşamı düzenlenen ‘Salute’un İngiltere galasına katılarak vatandaşlık hakları konusunda bir ikon haline gelen Dr Tommie Smith ile biraraya geldi.

1968 Olimpiyat Oyunlarında 200 metrede altın madalya sahibi olan Smith ile yine madalya sahibi olan arkadaşları Peter Norman & John Carlos’un eşitlik ve insan haklarını savunmak uğruna kişisel zaferlerini konu alan ‘Salute’ adlı film 13 Temmuz’da sinemelarda gösterime girdi.

İngiltere Eşitlikler ve İnsan Hakları Komisyonu başkanı Trevor Phillips, cirit dalında eski İngiliz Olimpiyat şampiyonu Tessa Sanderson, eski futbolcu ve BBC yorumcusu Garth Crooks ve Barones Meral Ece’nin de aralarında bulunduğu 200 davetlinin katılımıyla gerçekleşen gala gecesi Mayfair Otel’de yapıldı.

Gecenin başlarında Ambargolular eski başkanı Fevzi Hussein’e, tarihi protestosuyla ilgili bilgiler veren Dr Smith, insan hakları için savaşmaya devam edilmesi gerektiğini vurguladı. Kıbrıs’taki siyasi durum nedeniyle Kıbrıslı Türklere kapalı olan Olimpiyatların kapılarıyla ilgili farkındalık oluşturmaya yönelik kampanya sürdüren Ambargoluların eski başkanı Fevzi Hussein, söz konusu film ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘Salute’u izlemek ve ardından Dr Tommie Smith’le tanışmak onur verici bir deneyimdi. Dr Smith, kariyerinin zirvesine erişmişken, kendilerine karşı uygulanan ırkçılık ve haksızlık karşısında seslerini yükseltemeyen milyonların sesi olabilmek adına her şeyini riske attı. Kıbrıslı Türkler ve dünya üzerindeki başka birçok insan için insan hakları savaşı devam ederken herkesin bu filmi izlemesini tavsiye ediyorum. Dr Smith’in eylemleri, 1968’de olduğu gibi bugün de aynen geçerlidir. Onun, iyi bir plan yapmak, iyi çalışmak ve inanmak için yaptığı tavsiyeleri, 2012 Olimpiyat oyunlarına bakarak, neden orada olamayacaklarını düşünen Kıbrıslı Türk sporcularla paylaşılması gereken önemli tavsiyelerdir.’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.