kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2854
EURO
34,8133
STERLIN
40,5925
BITCOIN
$63.383
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
19°C
LONDRA
19°C
Orta şiddetli yağmur
Salı Hafif yağmur
20°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cuma kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

KKTC’de turizmin gözdesi : Sky Venus Beach Hotel & Residance

KKTC’de turizmin gözdesi : Sky Venus Beach Hotel & Residance
13.02.2014
0
A+
A-
Duayen turizmci Hüseyin Disko, 45 yıllık deneyimi ile Sky Venus Beach Hotel’i işletmeye devam ediyor.

Duayen turizmci Hüseyin Disko, 45 yıllık deneyimi ile Sky Venus Beach Hotel’i işletmeye devam ediyor.

Her geçen gün daha fazla sayıda İngiliz için çekim merkezi haline gelen KKTC’de bu yıl yaz aylarının en gözde mekanlarından birisi Sky Venus Beach Hotel & Residance olacak. Gazimağusa’ya 5 kilometre uzaklıkta olan Sky Venus, tatilcilere deniz ve güneşin yanısıra  kültürel miras açısından son derece zengin bir bölge olan Gazimağusa’daki Salamis harabeleri, kral mezarları ve Saint Barnabas kilisesi gibi bölgenin önemli tarihi mekanlarını görme imkanı da sağlıyor.

Salamis Plajı’nda özel bir alana sahip olan Sky Venus Beach Hotel & Residance, açık yüzme havuzu ile ücretsiz Wi-Fi ve uydu TV içeren klimalı modern dekora sahip odalara sahip. Panoramik plaj ve Akdeniz manzaralı teras restoranında dünya mutfağının yanı sıra yerel Kıbrıs yemeklerinin de servis edildiği işletmenin havuz kenarındaki barıda tatilcilerin gözdelerinden.

TURİZM SEKTÖRÜNDE 45 YILLIK TECRÜBE

Ercan Uluslararası Havalimanı’na araçla 30 dakika, Larnaka’ya ise 45 dakika uzaklıkta olan işletmenin direktörlüğünü Kıbrıs’ta turizm sektörünün duayenlerinden Hüseyin Disko yapıyor. 1948 yılında Larnaka’da Anofodia yeni ismiyle Akkor isimli köyde doğan Disko, 15 yaşındayken  ailesi ile birlikte Londra’ya göç etme kararı almış. İngiltere’de eğitimine devam eden ve okulda müzik sevgisiyle tanışan Disko, o dönemler hüküm süren Beatles çılgınlığının etkisine girerek DJ’lik kurslarına başlıyor. Korsan radyolarda DJ’lik yapan ve biriktirdiği paralarla aldığı plakları toplayarak 1970’li yıllarda Kıbrıs’a geri dönen genç girişimci,  1972’de ilk diskoteğini Skyrob ismiyle Limasol’da faaliyete sokuyor. Disko ilk işletmesinin ilginç hikayesini şu sözlerle anlatıyor: “ Limasol’da Cemali dayı isimli bir büyüğümüz vardı. Fıstık satardı sinemada. Bir bodrum inşa etmiş ve burayı hamam yapma fikri vardı. Ben de ülkeye döndüğüm zaman Prizon isimli bir diskotekte çalışmaya başlamıştım. Tüm yabancıları ele almıştım. Çok güzel bir programımı vardı. Gittim ve Cemali dayıya dedim ki, ‘Burayı hamam yapacağına bana ver disko yapayım dedim. İkna ettim Cemali dayıyı ve ilk iş yerimi açtım. Üç Hürel ve Barış Manço’yu getirdim Kıbrıs’a.”

1974 harekatı sonrası Londra’ya geri dönen Hüseyin Disko, 1975 yılının Ocak ayında Kıbrıs’a geri geliyor. bir yıl sonra yeniden adaya dönerek Turizm Bakanlığı’nda işe başlıyor. 1978 yılında Sky Turizm adıyla kendi turizm şirketini kuran Disko, Türkiye ve yurt dışındaki MilTur, Duru Turizm, Sunquest, Rech And ve Metaks Holidays gibi büyük tür operatörlerini adaya taşıyor.

1985 yılında Mağusa’da Park Otel’in yanında bulunan araziyi, Maraş’ın açılacağını düşünerek satın alan ve proje hazırlayan başarılı yatırımcı, karşılaştığı siyasi ve bürokratik engellere duyduğu tepkiden dolayı herşeyi bırakarak Londra’ya döner. Türkiye’de çalıştığı Miltur firması ile, İngiltere’nin en büyük turizm firması olan Thomson Holiday’i Türkiye’ye taşıyan ve kurulan işletmenin kontrat müdürlüğünü üstlenen Hüseyin Disko, Türkiye’de ilk apart otel sistemini Alanya’da başlatıyor. O zamanlar küçücük bir köy olan Alanya’nın kitle turizmine açılmasının öncülerinden birisi olan Disko, 1994 yılında Girne’den Alanya’ya günübirlik deniz otobüsü seferlerini başlatıyor. 2000’li yıllarda Kıbrıslı işadamı Cafer Gürcafer’in yüzen casino projesi için destek istediği Hüseyin Disko, yeniden adaya dönüyor ve büyük sorunların üstesinden gelerek Venus Beach Hotel & Residance’ın işletmesini alıyor. Mekan bugün tam kapasite ile, Danimarka, Hollanda, Polonya gibi ülkelerden çok sayıda turisti ağırlıyor.

TURİZMİN SİYASETTEN ARINDIRILMASI GEREKİYOR

Tecrübeli işletmeci Hüseyin Disko KKTC’de yapılan turizm yatırımlarına yönelik değerlendirmelerinde eleştirel davranıyor. “Bana göre burada yapılan turizm yatırımları yanlış insanlar ile yanlış bölgelerde yapılıyor. Burada iki tane beş yıldızlı otel yapsanız ne olur ki, çevresi beş yıldızlı olmadıktan sonra. Her şeyi ile bir bütün olarak beş yıldızlı bir yatırım yapmak gerekiyor. Buna engel olan en büyük neden adadaki kumarhanelerdir. Çünkü oraya gelen insanlar Cuma günü gelip, Pazar günü dönüyorlar ve hiç otelden çıkmıyorlar. Bunların çevre ekonomisine nasıl katkısı olsun?” diye soran Disko, Avrupalı turistin geldiği bölgenin yemeği, tarihi eserleri, dokusu, sanatı gibi yönleri ile ilgili olduğunu vurguluyor. Duayen turizmci çarpıcı bilgiler verdiği açıklamalarını şöyle noktalıyor : “ Benim her zaman söylediğim bir söz vardır; turizm işini turizmciler yapmalıdır. Bizim bağımsız bir turizm organizasyonuna ihtiyacımız var ve bu organizasyon turizmi yönlendirsin ve şekillendirsin. Ayrıca, Kuzey Kıbrıs turizminin gelişmesi için, turizmin siyasetten tamamen arındırılması gerekiyor. Biz turizmciler olarak siyasilerden hiçbir şey istemiyoruz, sadece bize karışmasınlar, önümüze engel çıkarmasınlar yeterlidir. Sektörde yeterli deneyimde personel bulunmamaktadır ve bunun eğitimi de verilmemektedir. Burada birçok üniversite var ama burada okuyanların hepsi müdür olmak istiyor, yönetici olmak istiyor, kimse ara eleman olarak çalışmak istemiyor. Biz, personel ihtiyacımızı yabancılar ile kapatıyoruz. Otelimizde 35 civarında personel bulunmaktadır, bunun yarısı Türk, yarısı Kıbrıslıdır. Çünkü Kıbrıslıları çalıştıramıyorsunuz bu çok açık; nedeni ise rahatlık ve anlayış biçiminden kaynaklanıyor. Bizim burada en büyük sorunumuz alternatif ulaşım yollarıdır. Çünkü en büyük sorunumuz ulaşımdır. Bizim istediğimiz, bize gelen müşterilerimiz için uygun ve ucuz uçuş tarifeleridir. Şu anda birçok ülkeden turist geliyor buraya o bakımdan kimse “yok kapalıyız, yok bir şey yapamıyoruz, kimse bizi tanımıyor” gibi bahanelerin arkasına sığınmasın. Bakın biz, Danimarka’dan otelimize turist getiriyoruz, demek ki bunlar olabiliyor. Sadece tek sorunumuz bu insanları getirirken daha ucuz uçaklar ile getirebilmek, en büyük sıkıntımız budur.”

sky venus 1

sky venus

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.