kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3395
EURO
35,1094
STERLIN
41,0631
BITCOIN
$63.117
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Holland Bazaar’dan ihtiyaç sahiplerine büyük destek

Holland Bazaar’dan ihtiyaç sahiplerine büyük destek
17.07.2020
0
A+
A-
BİRLEŞİK KRALLIK HÜKÜMETİ İLE ORTAK HAZIRLANDI

 

YENİ  tip koronavirüs salgınıyla mücadelede İngiltere’de yaşayan Türkçe konuşan toplum üyeleri, sivil toplum örgütleri ve işletmeciler, gösterdiği dayanışma ile halkın takdirini topladı. Koronavirüs salgınında etkilenen onlarca toplum üyelerin ihtiyacını karşılamaya çalışan işletmeciler ve kuruluşlar, böylesi zor bir dönemde ihtiyaç sahibi olan kişileri tespit ederek yardım eli uzatmayı başardı veya yardım kampanyalara büyük destek sağladı. İngiltere’de yaşayan Türkçe konuşan toplum, birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerini Covid-19 ile mücadelede de gösterdi.

 

İNGİLTERE’DE     23 Mart günü yayınlanan sokağa çıkma yasağının hemen ardından belediyeler, kuruluşlar ve işletmeciler çeşitli yardım kampanyaları başlattı veya katkı koydu.

Birleşik Krallık’taki başarılı 24 saat açık ilk cash & carry’lerinden biri olan Holland Bazaar, gıda yardımlarıyla Covid-19 salgını nedeniyle Enfield Belediyesi ve Britanya Alevi Federasyonu (BAF) tarafından yürütülen kampanyalara büyük destek verdi.

Uzun yıllardır Londra merkezli yürüttüğü çalışmalarıyla pek çok başarıya ve ilke atan imza Holland Bazaar, yapmış olduğu olağanüstü yardımlarıyla bu zor dönemde öne çıktı.

Başarılı gıda işletmecisi, Koronavirüs ile mücadele kapsamında ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen kampanyalara yaklaşık 2 bin gıda yardım kolisi bağışladı.

Sokağa çıkma yasağı, iş yerlerinin kapanması, hastalık, yaşlılık ve ekonomik durumlarının bozuk olması nedeniyle gıda sorunu yaşayan insanlara yardım eli uzatan Holland Bazaar üst yöneticisi Mert Uçar, Enfield Belediyesi ve BAF’ın yardım kampanyalarının çok anlamlı olduğunu ve katkı yapmaktan çok memnun olduklarını ifade etti.

Binlerce ihtiyaçlı kişiye dağıtılan gıda ve yardım paketlerine büyük destek sağlayan Holland Bazaar, yüzlerce adet; çeşitli meyveler, çeşitli kuru gıdalar, patates, tuvalet kâğıdı, peçete, şeker ve 1100 adet makarna paketi bağışında bulundu.

Mert Uçar, Londra Gazete’ye yaptığı açıklamada Covid-19 kapsamında Holland Bazaar olarak çalışanların, ekiplerin sağlığını ve güvenliğini her şeyin önünde tuttuklarını belirterek, “Tüm dünyanın ve İngiltere’nin içinden geçtiği bu zor dönemde Londra’da yaşayan toplum üyelerine destek olmak amacıyla gıda yardımı yapmak istedik.

Bu bağlamda aktif olarak çalışan Enfield Belediyesi ve Britanya Alevi Federasyonuna çeşitli bağışlarda bulunduk.”

Uçar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ihtiyaç sahibi insanlara destek olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Londra’nın en büyük gıda işletmelerinden biri olarak, yaşanan zor günlerde, gıda yardım kampanyalarının ne kadar önemli olduğunun bilincindeydik ve bunun bize yüklediği sorumluluğun farkındayız.

Bu nedenle de başta sahada görev yapanlar olmak üzere, bu olağanüstü dönemde gösterdikleri çaba ve fedakârlıktan dolayı tüm gönüllü çalışanlara çok teşekkür ederiz.

Holland Bazaar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumumuza hizmet etmeye devam edecektir.”

İçinden geçilen hassas dönemin özveri, birlik ve dayanışmayla aşılacağına belirten Uçar, kaliteli gıdayı ihtiyacı olanların sofralarına ulaştırmak, dengeli beslenmeye destek olmak için Holland Bazaar olarak yardımlara devam edeceklerini kaydetti.

 

Konsey, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzattı

İNGİLTERE  Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi “Yalnız Değilsiniz” Projesini gerçekleştirdi.

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (CTCA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile işbirliği yaparak, koronavirüs krizinde toplumumuzda zor durumda kalanlara yardım eli uzattı.

İngiltere’de aktif bir şekilde çalışmalarına devam eden Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi, (CTCA) İngiltere’de maddi zorluk yaşayan, kendini izole etmiş, yaşlı ve kronik hastalığı bulunan Türkçe konuşan vatandaşlarına gıda ve hijyen ürünü yardımında bulundu.

Konsey Başkanı Ertuğrul Mehmet, Londra Gazete’ye yaptığı açıklamada yaklaşık 300 kişiye temel gıda ve ev malzemelerinden oluşan yardım paketlerinin, sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek ulaştırıldığını belirtti.

İngiltere’de Mart ayından açıklanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle, Konsey, çeşitli konularda topluma destek programları gerçekleştirerek toplumu büyük destek sağladı.

Başkan Mehmet, Konsey olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşarak toplum 40 farklı bölgede yaklaşık 300 haneye ulaşarak gıda destek malzemeleri dağıttıklarını anlattı.

“Dünyayı sarsan ve bütün insanlığı etkileyen virüs nedeniyle evlerine kapanan vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek için YTB’nin desteğiyle 65 yaş üzeri ve ihtiyaçlı kişilere yardım kolilerimizi ulaştırdık.

Konsey olarak bugüne kadar olduğu gibi sosyal sorumluluk bilinci ile hareket etmeyi önemsiyoruz.

Bu doğrultuda Türkçe konuşan toplumumuzun ve dünyanın içinde bulunduğu bu zorlu dönemde ihtiyaç sahiplerine bir nebze de olsa yardımcı olmak istedik. Gönüllülük esası ile çıktığımız bu yolda ulaştığımız ailelere katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize. Yardımların toplanması, ailelere ulaşılması ve dağıtımı sırasında can-ı gönülden emek veren, katkıda bulunan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.”

 

 

Hastane önlüğü talebine Kıbrıslı Türk’ten destek

BİRLEŞİK Krallık’ta koronavirüsü salgınında ortaya çıkan hastane önlüğü talebine İngiltere’de faaliyet gösteren başarılı Türk firmalarından da destek geldi.

Londra’da tekstil üretimi yapan, Kıbrıs asıllı 55 yaşındaki işadamı Levent Hassan’a ait Tower Garments London, hiçbir ücret talep etmeden Ulusal Sağlık Servisi (NHS)’e önlük dikti. İşadamı Hassan, “Bu çorbada bizim de tuzumuz bulunsun istedik” dedi.  İngiltere’de koronavirüsü salgınında ortaya çıkan, sağlık çalışanları için kişisel koruyucu ekipman sıkıntısına, Kıbrıslı Türk iş adamından büyük destek sağlandı.    Hassan, Türkçe konuşan toplumdan da çok sayıda vatandaşın salgında hayatını kaybettiğini belirterek,“Bu sıkıntılı günlerde bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik” ifadesini kullandı.  Konu hakkında açıklama yapan Hassan, kişisel koruyucu ekipman sıkıntısı nedeniyle kurulan Emergency Designer Network (EDN) ile birlikte çalıştıklarını ve üretilen önlüklerin NHS’e bağışlandığını vurguladı.

Gönüllü çalışanlardan oluşan EDN, Mart ayında koronavirüs ile mücadele kapsamında, NHS çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için kuruldu. EDN grubu NHS çalışanları için binlerce adet önlük ürettiğini kaydetti.

Hiç bir ücret almadan çok sayıda hastane önlüğü diken işletmenin sahibi hayırsever işadamı Levent Hassan, zor şartlarda Covid-19 ile mücadele eden sağlık çalışanlarına minnet duygularını ifade amacıyla diktiklerini belirterek ,”Hepimiz bu salgından bir şekilde etkilendik.

Son derece dikkatli şartlarda sağlık çalışanları için özel kumaştan önlük dikdik. Krizin hafifletilmesi için tamamen gönüllü olarak çalışan sivil toplum kuruluşu EDN’e destek olmaya karar vermiştik.  Kumaşları bağış olarak temin edilen önlükleri bizde hiçbir ücret talep etmeden diğer bütün maliyetleri firmamıza ait olmak üzere üretildi ve teslim edildi.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.