kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5188
EURO
34,8976
STERLIN
40,7358
BITCOIN
$62.604
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cuma parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Avrupa’nın en büyük 5 futbol liginde yeni sezon başladı

Avrupa’nın en büyük 5 futbol liginde yeni sezon başladı
14.08.2023
0
A+
A-

İngiltere, İspanya ve Fransa’da yeni sezonun ilk maçları oynandı. Newcastle United, Real Madrid ve Rennes ilk haftayı lider tamamladı. Almanya ve İtalya’da ise yeni sezon gelecek hafta başlayacak. Real Madrid, Athletic Bilbao’yu 2-0 mağlup etti ancak sakatlık sorunları yaşadı. Barcelona ise Getafe ile 0-0 berabere kaldı. Manchester City, Burnley’i 3-0 yendi. PSG ise Lorient ile 0-0 berabere kaldı.

Avrupa’nın en büyük 5 futbol ligi arasında kabul edilen İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve Fransa’da (Ligue 1) yeni sezon ilk maçları hafta sonu oynandı.

İngiltere’de Newcastle United, İspanya’da Real Madrid ve Fransa’da ise Rennes, ilk hafta maçlarının ardından puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

Avrupa’nın en büyük 5 futbol ligi arasındaki Almanya (Bundesliga) ve İtalya’da (Serie A) ise yeni sezon gelecek hafta başlayacak.

Yeni sezona sakatlık sıkıntılarıyla giren Real Madrid, Athletic Bilbao’yu yendi

İspanya 1. Futbol Ligi (LaLiga) ekibi Real Madrid, ilk hafta maçında deplasmanda Athletic Bilbao’yu 2-0 mağlup etti.

Real Madrid, 28. dakikada Rodrygo ve 36. dakikada Jude Bellingham’ın attığı gollerle 2-0 galip gelerek sezona üç puanla başladı.

Belçikalı kaleci Thibaut Courtois ve Brezilyalı defans oyuncusu Eder Militao’nun çağraz bağlarının kopmasıyla sezon başlamadan iki önemli oyuncusunu kaybeden Real Madrid’de milli futbolcu Arda Güler de yaşadığı sakatlık nedeniyle bir süre sahalardan uzak kalacak.

Real Madrid’in Athletic Bilbao ile oynadığı sezonun ilk LaLiga maçında sakatlanan Brezilyalı defans oyuncusu Eder Militao’da, yapılan tetkiklerin ardından sol dizinde ön çapraz bağda kopma tespit edildi. Oyuncunun ameliyat olacağı duyuruldu.

Geçen hafta antrenmanda sakatlanan Belçikalı kaleci Thibaut Courtois’nın sol diz ön çapraz bağlarının koptuğu duyurulmuştu. Ameliyatedileceği belirtilen 31 yaşındaki kalecinin sezonu kapatma ihtimali bulunuyor.

Real Madrid’in, 2023-2024 sezonu ilk maçında dün Athletic Bilbao ile deplasmanda yaptığı maçın 50. dakikasında yaşadığı sakatlık nedeniyle oyundan çıkan Militao’nun da uzun süre sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Real Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Güler de sezon öncesi sakatlık yaşamıştı.

İspanya basınına göre, Arda Güler’in tedavisi, 6 hafta daha sürecek. 21 Temmuz’da yapılan idmanda talihsiz bir sakatlık yaşayan 18 yaşındaki Arda, takımının sezon öncesi ABD kampından ayrılarak tedavisine Madrid’de devam etmişti.

Barcelona ise sezonun ilk karşılaşmasında deplasmanda Getafe ile golsüz 0-0 berabere kaldı. Barcelona’da 42. dakikada Raphinha kırmızı kart görürken, Getafe’de ise 57. dakikada Jaime Mata aynı şekilde takımını 10 kişi bıraktı.

Haaland, yeni sezona 2 golle başladı

İngiltere Premier Lig’de sezonun ilk maçında son şampiyon Manchester City, deplasmanda Burnley’yi 3-0 yendi.

Manchester City, 4 ve 36. dakikalarda Norveçli yıldız futbolcusu Erling Haaland, 75. dakikada ise Rodri’nin attığı gollerle 3-0’lık galibiyete ulaştı. Bu sonuçla Manchester City, sezona 3 puanla başladı.

Chelsea, konuk ettiği Liverpool ile 1-1 berabere kalırken Brentford ile Tottenham ise 2-2 berabere kaldı.

Geçen sezonun ikincisi Arsenal, Nottingham Forest’ı 2-1 yendi.

Newcastle United ise konuk ettiği Aston Villa’yı 5-1 yenerek ilk haftada zirveye yerleşti.

Son şampiyon PSG, Ligue 1’in ilk haftasında berabere kaldı

Oyunu baştan sona kontrolü altında götüren PSG, girdiği pozisyonlardan yararlanamadı ve mücadele golsüz sona erdi.

Rennes ise konuk ettiği Metz’i 5-1 yenerek sezonun birinci haftasını ilk sırada tamamladı.

Olimpik Marsilya, konuk ettiği Reims’ı 2-1 yendi.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.