kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5969
EURO
34,7289
STERLIN
40,5064
BITCOIN
$61.987
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Financial Times: Beckham, efsaneleştiği Manchester United’ın yeni sahiplerinden biri olmaya açık

Financial Times: Beckham, efsaneleştiği Manchester United’ın yeni sahiplerinden biri olmaya açık
24.11.2022
0
A+
A-

Manchester United’lı eski futbolcu David Beckham’ın, efsaneleştiği İngiliz kulübünü satın alacak bir konsorsiyumun içinde olmaya sıcak baktığı belirtildi.

Financial Times’a konuşan kaynaklara göre Beckham, potansiyel alıcılarla masaya oturmaya hazır. Efsane futbolcunun kulüple ilişkisi sebebiyle onun dahil olacağı alıcı grubu, rekabet ettikleri arasında bir adım öne çıkabilir.

Kaynaklar, eski İngiltere milli takımı kaptanının Manchester United’ın yakın tarihinde oynadığı rolün herhangi bir alıcı için “hayati öneme” sahip olabileceğini ifade etti.

Glazer ailesi bu hafta Manchester United için “stratejik alternatifleri inceleyebilecekleri bir süreç başlattıklarını” ifade etti. Bu, 17 yıl sonra kulüpteki Glazer hakimiyetinin bitmesi anlamına gelebilir.

Bir bankacı, Glazer ailesinin kulübü 7 milyar Sterlin’e satabileceği değerlendirmesinde bulundu.
Beckham tek başına bu fiyatı karşılayamasa da bir yatırım konsorsiyumunda önemli rol oynayabilir.

Britanya’nın en zengin insanı olan Jim Ratcliffe’in sözcüsü ağustos ayında, “Eğer kulüp satılıksa Jim kesinlikle alıcıdır” demişti. Ratcliffe geçen ay Glazer’larla görüştüğünü ancak kulübü satmaya yanaşmadıklarını bildirmişti.

Daily Star’ın iddiasına göre Apple CEO’su Tim Cook da kulübe 5.8 milyar Sterlin teklif etti. İddiaya göre Apple aralarında The Raine Group’un da bulunduğu satışı denetlemekle görevlendirilen bankalarla görüşmelere hazırlanıyor.

Manchester United’ın değeri son olarak 3.75 milyar Sterlin olarak belirlenmişti. Ancak Chelsea’nin 4.25 milyar dolara satılması nedeniyle United’ın satış fiyatının daha daha da yüksek olması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.