kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5505
EURO
34,9656
STERLIN
40,7704
BITCOIN
$64.144
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Gündemi sarsan milletvekiline Londra’dan destek

Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği bir bildiri yayınlayarak, yaptığı açıklamalarla KKTC gündemini sarsan CTP Milletvekili Doğuş Derya’ya destek çıktı.

Gündemi sarsan milletvekiline Londra’dan destek
24.12.2014
0
A+
A-
CTP Lefkoşa milletvekili Doğuş Derya

CTP Lefkoşa milletvekili Doğuş Derya

 

Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği bir bildiri yayınlayarak, yaptığı açıklamalarla KKTC gündemini sarsan CTP Milletvekili Doğuş Derya’ya destek çıktı. Geçen hafta KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde konuşan Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, barış için geçmişle hesaplaşmak gerektiğini savunarak “Savaşlarda kazanan taraf yok. Kıbrıslı Türkler dışında acı çekenler de var. Kıbrıslı Rumlar, Ermeniler ve Maronitler de evsiz kaldı. Kayıplar verdi, tecavüze uğradı” ifadelerini kullanmıştı.

Derya’nın bu konuşması ise mecliste krize neden olurken kadın milletvekili sosyal medyada ağır hakaretler ve tehditlerle karşı karşıya kalmıştı.

DOĞUŞ DERYA TABULARI YIKTI

Derya’ya yönelik saldırılara sert tepki gösteren Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği, CTP’li vekilin, Kıbrıs’ta, Statükonun yaratıp şekillendirdiği bir tabuyu yıktığını savundu. Konuşmanın Kıbrıs gerçeklerine değindiği kaydedilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: Doğuş Derya’yı, Birleşik Krallık’ta yaşayan ilerici, demokrat, Kıbrıslıtürk barışseverler adına, Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği olarak yürekten selamlıyoruz.

Sözkonusu Meclis kürsü konuşması ardından, gerek, Kıbrıs’a ithal  kafatascı, faşist çevreler, gerekse Kıbrıs’ın kuzeyindeki egemenlerin yerli işbirlikçileri ve teşkilat dönemi kalıntıları tarafından  Doğuş Derya’ya yöneltilen insanlık dışı saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Bu çevrelerin esas rahatsızlığının, Doğuş Derya’nın, Kıbrıs hakikatlerinin önemli bir parçasını Meclis kürsüsünden ifade etmiş olmasıdır. Derya’nın, Kıbrıs’ın kuzeyinde, Ankara’nın sömürgeci siyasetleri doğrultusunda, toplumumuza çizilen mizanseni, rolü, ezberi, Meclis’te bozmuş olmasıdır bu çevreleri çıldırma noktasına getiren. Kıbrıs’ta toplumlararası düşmanlığı körükleyerek, Anayurdumuzu  sonsuza kadar bölünmüş tutmak isteyen güçlerin temsilcileri, Doğuş Derya’nın, Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar arasında, aynı Anayurdun insanları olarak empati yapabilmeyi kolaylaştırıcı adım atmasını, bizlere çizdikleri ‘’ifade özgürlüğü sınırının’’ demokrasi  sınırının  aşılması olarak görmüşlerdir.  Durum bu olunca da, Doğuş Derya, onlar için terbiye edilmesi gereken  olmuştur.

Doğuş Derya’nın, kadınlığına, kişilik haklarına saldırılmış, bırakınız bir milletvekili olarak kürsü özgürlüğünü, en temel insan hakları, bir vatandaşlık hakkı olarak ifade özgürlüğü ayaklar altına alınmış, en alçakca bir biçimde sindirilmeye calışılmıştır.

Kıbrıs Türk Demokrası Derneği, ortaya çıkan bu büyük dayanışmayı, farklı görüşlerin, örgütlerin, hatta bireylerin Doğuş Derya’ya  yapılan saldırıların göğüslenmesi  amacıyla  buluşmasını ve ortaya, sinip kalmış olanlarımızı  bile konuşmak zorunda bırakacak  büyük bir irade beyanı oluşmasını Kıbrıs’ta geleceğe yönelik, büyük bir heyecan ve memnuniyetle karşılamıştır. Ortaya çıkan birliktelik, Kıbrıslılar için, Birleşik Kıbrıs Yolunda, Toplumsal Varoluş için, Barış için, İnsan Hakları İçin, Anayurdumuzun  ve halkımızın Özgürlüğü için, Ada’da Kıbrıslıtürklerle Kıbrıslırumların ortak vatan mücadelesi için ihtiyaç duyulan  yeni bir umut kaynağına ebelik yapabilir. Kıbrıs’ta, güzel  günlere, daha mutlu  bir yaşama,  yeni  umutları ileriye  taşıyacak, yeni Doğuş’larla ulaşılacaktır.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.