kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5488
EURO
34,9371
STERLIN
40,7227
BITCOIN
$64.310
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Genç keman solisti Sesil Anıl’ın önemli başarısı

Genç keman solisti Sesil Anıl’ın önemli başarısı
20.09.2022
0
A+
A-

16 yaşındaki Kıbrıslı genç keman solisti Sesil Anıl önemli bir başarıya imza attı, dünyaca ünlü keman virtüözleri ile aynı sahneyi paylaştı.16 yaşındaki Kıbrıslı genç keman solisti Sesil Anıl önemli bir başarıya imza attı, dünyaca ünlü keman virtüözleri ile aynı sahneyi paylaştı.

Keman eğitimini 6 yaşından beri Kıbrıs Sanat Müzik ve Bale Okulu’nda Gözlem Özdeğirmenci denetiminde sürdüren Sesil Anıl 7-14 Ağustos tarihlerinde Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi organizasyonunda düzenlenen “masterclass”a kabul edildi.

Genç solist bu organizasyon kapsamında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası başkemancısı Prof. Pelin Halkacı Akın ve dünyaca ünlü keman virtüözü Hagai Shaham ile birlikte çalışma imkanına kavuştu.

Sesil Anıl ayrıca 15 Ağustos’ta Cunda adasında düzenlenen konserde yer alarak Kreisler’in Prelude and Allegro adlı eserini seslendirdi. Ayrıca konser sonrası 16 Ağustosta başlayan Ayvalık Müzik Festivali’nin açılış konseri için seçilen birkaç kemancıdan biri olmayı başardı ve muhteşem Taksiyarhis Kilisesi’nde ünlü keman virtüözleri ile aynı sahneyi paylaştı.

SARDINYA’DAN BRÜKSEL’E DAVET

Genç kemancımız Anıl 23-31 Ağustos tarihleri arasında ise Sardinya Adasında Cagliari Uluslararası Müzik Akademisi organizasyonunda düzenlenen ve sadece 12 keman öğrencisinin kabul edildiği Lyon National Superieur Konservatuvarı’nda keman profesörü Marc Danel’in ustalık sınıfında yer almayı başardı.

Eğitimeni Gözlem Özdeğirmenci’nin verdiği bilgiye göre, Sesil, Prof.Danel’den müzikal ve teknik açıdan övgü topladı. Prof. Danel, genç keman sanatçısı Sesil Anıl’ı dünyanın en iyi konservatuvarlarından biri olan Paris Konservatuvarı’nda Prof.Alexis Galpherine’ye dinletmek üzere 11-12 Ekim tarihlerinde Brüksel’e, 1-5 Kasım tarihlerinde ise Belçikanın Butgenbach kentine çağırdı. Sesil, geleceği için çok önemli rol oynayacağını belirttiği Brüksel dinletisinde Camille Saint-Saens’ın 3 numaralı Keman Konçertosunu seslendirecek.

ANIL: HER GÜN 8 SAAT KEMAN ÇALIŞIYORUM

Sesil Anıl dünya standartlarında iyi bir kemancı olabilmek için her gün 8-9 saat keman çalıştığını söylüyor. Kıbrıs Sanat Müzik ve Bale okulunda keman eğitimine devam eden Sesil, 6 yaşından itibaren çalıştığı keman hocası Gözlem Özdeğirmenci’nin her zaman kendisine inandığını ve kendisini büyük adımlar atması için cesaretlendirdiğini dile getirdi.

Sesil, “Keman hocam iyi bir tekniğim olması için bana yol gösteriyor. Eserlerimi iyi yorumlamak için müzikal çalışmaları bazen saatlerce birlikte yapıyoruz. Aynı zamanda her zaman bana saygı duyulan, sevilen, başarılı bir kemancı olmam için öğütler veriyor. Onunla çalışmak çok keyifli oluyor, kendimi çok şanslı hissediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.