kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5851
EURO
34,6875
STERLIN
40,4923
BITCOIN
$60.237
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kızılyürek’ten Kıbrıs Rum Futbol Federasyonuna: Ayrımcılık yapmayın

Kızılyürek’ten Kıbrıs Rum Futbol Federasyonuna: Ayrımcılık yapmayın
20.06.2022
0
A+
A-

Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek Kıbrıs Futbol Federasyonu’na gönderdiği mektupta, Kıbrıslı Türk futbolcu Tahsin Özler’in neden Kıbrıs Milli takımı denemelerine çağrılmadığını sorguladı.

Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek, 14 Haziran 2022 tarihinde Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Sn. Yorgos Kuma ve KFF Yürütme Kurulu üyelerine mektup göndererek futbolcu Tahsin Özler’in neden Kıbrıs Milli takımı denemelerine çağrılmadığını sorguladı.

Kızılyürek gönderdiği mektupta, Kıbrıslı Türk sporcuların Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olduklarının altını çizerek, Kıbrıslı Türklerin diğer tüm Kıbrıs yurttaşlarıyla eşit haklara, fırsatlara ve saygıya sahip olması gerektiğini belirtip söz konusu Kıbrıs Milli takımı olduğunda, Kıbrıslı Rumlar kadar Kıbrıslı Türklere de yer verilmesi gerektiğini vurguladı.

KFF’den bu konuyla ilgilenmesini, Tahsin Özler’in Kıbrıs milli takımında neden denenmeye dahi çağırılmadığına dair kendisini bilgilendirmesini isteyen Kızılyürek, bu durumun bir an önce düzeltilmesini talep etti.

Kızılyürek’in Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Sn. Yorgos Kuma ve KFF Yürütme Kurulu üyelerine gönderdiği mektubun tamamı şöyle:

“Sayın KFF Başkanı,

KFF Yürütme Kurulu’nun saygıdeğer üyeleri,

Dikkatinizi Tahsin Özler adlı Kıbrıslı Türk futbolcunun durumuna çekmek istiyorum.

Bana gönderdiği 9 Mayıs 2022 tarihli mektubunda ayrımcılığa uğradığını ifade ediyor.

Lefkoşa’nın Omonya U17 futbol takımının oyuncusu Tahsin Özler’in mektubunda belirttiğine göre, Omonya yönetimi tarafından Kıbrıs milli takımında denenmesi önerildiği halde, takıma davet edilmeyen tek Omonya oyuncusu kendisi oldu.

Tahsin Özler, tıpkı benim gibi, bu kabul edilmez davranışa anlam veremiyor. Bu oyuncu Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşıdır ve eşit haklara, fırsatlara ve saygıya sahip olmalıdır. Özellikle Kıbrıs Milli takımı söz konusu olduğunda, orada Kıbrıslı Rumlara olduğu kadar Kıbrıslı Türklere de yer verilmelidir.

Bazıları, milli takımdan dışlanmasının nedeninin, Kıbrıslı Türk olduğu için «bayrak ve milli marş» konusunda «kendini rahat hissetmeyeceği» olduğunu iddia ettiler. Eğer bu iddialar doğru ise, o zaman durum daha da vahim demektir. Açıkça, genç Kıbrıslı Türk futbolcuya karşı ayrımcılık yapılmıştır.

KFF’den bu konuyla ilgilenmesini, Tahsin Özler’in Kıbrıs milli takımında neden denenmeye çağırılmadığına dair beni bilgilendirmesini ve bu durumun bir an önce düzeltimesini rica ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.