kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5609
EURO
34,7605
STERLIN
40,6090
BITCOIN
$63.612
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

KKTC hükümeti endüstriyel Hint Keneviri üretimi için kolları sıvadı

KKTC hükümeti endüstriyel Hint Keneviri üretimi için kolları sıvadı
03.03.2022
0
A+
A-

Ulusal Birlik Partisi – Demokrat Parti – Yeniden Doğuş Partisi koalisyonu, Mesarya Ovası’nda endüstriyel Hint Keneviri üretimi için kolları sıvamış durumda.

Amerika merkezli bir yatırımcıyla masaya oturmaya hazırlanan hükümet, Hint Keneviri üretimi için gerekli yasal düzenlemeyi önümüzdeki günlerde Savcılığa gönderiyor.

SUCUOĞLU: “BİZİM AVANTAJLI İKLİMİMİZİ KULLANMAK İSTEYEN, İLGİ DUYAN DIŞ YATIRIMCILAR VAR”

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na konuşan Başbakan Faiz Sucuoğlu, ada ikliminin kenevir üretimi için oldukça uygun olduğunu ifade ederek, “Güney Kıbrıs zaten üretime başladı. Bizim avantajlı iklimimizi kullanmak isteyen, ilgi duyan dış yatırımcılar var” dedi.

“UYUŞTURUCU ÜRETİMİ HARİCİNDE, FARKLI ALANLARI DA DEĞERLENDİREBİLİRİZ”

Esas hedefin medikal kullanım amaçlı bir üretim olacağını söyleyen Sucuoğlu, “Yaprağından ya da başka bir yerinden, daha faklı şekilde yararlanılabilir mi bilmiyorum. Uyuşturucu üretimi haricinde, farklı alanları da değerlendirebiliriz” şeklinde konuştu.

“YASAL ÇALIŞMA BUGÜN YA DA YARIN SAVCILIĞA GÖNDERİLECEK”

Sucuoğlu, Hint Keneviri üretimiyle ilgili Yasa’nın önceden hazır olduğunu, bazı güncellemeler yapılacağını ve “bugün ya da yarın Savcılığa gönderilerek görüş alınacağını” ifade etti.

“UYUŞTURUCU OLARAK KULLANILMASI YÖNÜNDE BİR ÖNGÖRÜMÜZ YOK”

“Keyfi kullanım” ile ilgili bir adımın atılıp atılmayacağına ilişkin soru üzerine Sucuoğlu, “Uyuşturucu olarak kullanılması yönünde bir öngörümüz yok. Esas hedef, medikal pazara açılmak” dedi.

“ŞİRKET AMERİKA MERKEZLİ”

Yatırımı yapacak olan şirketin Amerika merkezli bir şirket olduğunu söyleyen Sucuoğlu, ekimin yapılacağı alanın şu an için belirlenmediğini, yatırımcı şirketle yakın zamanda masaya oturacaklarını belirtti.

HÜKÜMET PROGRAMI’NDA ENDÜSTRİYEL HİNT KENEVİRİ…

Konuyla ilgili Hükümet Programı’nda yer alan ifadelerde, üretimin “kamu maliyesine yüksek gelir getireceği” vurgulanırken, üretim ile elde edilecek ürünün, dünya ilaç sanayisine “arzının sağlanacağı” belirtiliyor.

Hükümet Programı’nda, Hint Keneviri üretiminin Mesarya bölgesinde, denetimli alanda, lisans temelinde, kodlama yöntemiyle ve kademeli olarak yapılacağı da ifade ediliyor.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.