kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.727
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Prens Selman: Kaşıkçı öldürecek kadar önemli biri değildi

Prens Selman: Kaşıkçı öldürecek kadar önemli biri değildi
03.03.2022
0
A+
A-

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ABD’nin önde gelen dergilerinden Atlantic’le yaptığı röportajda Cemal Kaşıkçı cinayeti ve ABD’yle ilişkiler konusunda ilginç açıklamalar yaptı.

Suudi Arabistan’ın 36 yaşındaki Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, uzun süre sonra Batı basınına konuştu.

Riyad’da düzenlenen röportajda Atlantic muhabirlerinin, İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda 2018’de öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi emrini verip vermediği sorusuna “Bu olay beni çok yaraladı. Beni ve Suudi Arabistan’ı. Özellikle gazeteciler arasındaki öfkeyi anlıyorum. Onların hislerine saygı duyuyorum. Ama biz de burada acı hissettik” yanıtını verdi.

Kaşıkçı cinayeti konusunda kendi hakkının da ihlal edildiğini söyleyen Prens Selman, “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne göre suçu kanıtlanmamış herkes masumdur” diyerek cinayetin sorumlularının Suudi Arabistan’da mahkumiyet aldığını ifade etti.

“İLK 1000 İSİM ARASINDA OLMAZDI”

Prens, Washington Post yazarı olan Cemal Kaçıkçı’nın hiçbir yazısını okumadığını belirtti. Kaşıkçı’nın kendisi için öldürmeye değecek kadar önemli biri olmadığını söyleyen Selman, “Bizi eleştiren kişileri öldürseydik bile Kaşıkçı listedeki ilk 1000 isim arasında olmazdı” diye konuştu.

Kaşıkçı cinayetinin çok büyük bir hata olduğunu söyleyen Selman, tüm sorumluların yargılanması için elinde geleni yapacağını ifade etti.

“BIDEN’IN NE DÜŞÜNDÜĞÜ UMURUMDA DEĞİL”

ABD’yle ilişkilere de değinen Suudi Arabistan Veliaht Prensi, ABD Başkanı Joe Biden’ın sizi yanlış anladığını düşünüyor musunuz” sorusuna da “Doğrusu umurumda değil” yanıtını verdi. Suudi monarşisini uzaklaştırmanın Biden’ın pozisyonuna zarar vereceğini kaydeden Selman, “Amerika’nın çıkarlarını düşünmek kendisinin görevi” dedi.

Hiçbir ülkenin diğerinin iç işlerine karışmaması gerektiğini söyleyen Suudi Prens, İran’la görüşmelerde bir anlaşmaya varmak istediklerini de kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.