kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5273
EURO
34,6828
STERLIN
40,5285
BITCOIN
$63.261
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Güney Kıbrıs’ta çıkan olaylarda polisten orantısız güç

Güney Kıbrıs’ta çıkan olaylarda polisten orantısız güç
14.02.2021
0
A+
A-

Lefkoşa Rum Kesimi’nde dün, devlet otoritesini protesto etmek isteyen vatandaşlara karşı polisin orantısız güç kullandığı bildirildi.

Sigmalive’de yer alan haberde, Rum Hükümeti’nin pandemiyi yönetmedeki başarısızlığını ve yolsuzluk olaylarını protesto etmek isteyen 23 sivil toplum örgütü ile bazı vatandaşların, “pandemi döneminde eylem yapmanın yasak olması nedeniyle eylemi önlemeye çalışan polislere itiraz ettikleri ve olayların giderek büyüdüğü” belirtildi.
Çıkan olaylarda eylemcilerin polislere portakal ve taş attıkları; polisin ise göz yaşartıcı bomba, tazyikli su ve orantısız güç kullanarak eylemcileri dağıtmaya çalıştığı ifade edildi.

Polisin kullandığı orantısız güç nedeniyle yaralanan vatandaşlar da olurken, 10 kişi tutuklandı, 6 kişiye de ceza kesildi.
Öte yandan Dialogos web sayfasında yer alan habere göre ise, polisin orantısız güç kullandığına dair medyada yer alan fotoğraf ve videoların ardından tepkiler çığ gibi büyürken, Rum Polisi Genel Müdürü Stelios Papatheodoru da, polisin orantısız güç kullanıp kullanmadığına dair soruşturma başlatılması talimatını verdi.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ise, sosyal medya hesabından “Bakan ve Polis Genel Müdürü’nün bugünkü protesto eyleminde baskı ve şiddet kullanılması konusunda hangi talimatlar verildi? Gördüklerimiz kabul edilemezdir” şeklinde paylaşım yaparak, olaylara tepki gösterdi.

Bu arada, dün akşamüzeri Limasol’da da bazı olaylar yaşandı. Maskeli bir grup şahıs, AEL taraftar topluluğu SYFAEL’in binasına taş ve sis bombası atarak kaçtı. Binada hasar meydana gelirken, polis eylemi gerçekleştiren kişileri tespit etmek için soruşturma başlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.