kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.913
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
13°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Konsey gecesine ‘Yüksek Komiser’ damgası

Muhafazakar Parti’li milletvekili Andrew Rosindell’in KKTC temsilcisine “Yüksek Komiser” ünvanı ile hitap etmesi, dernek gecesine damgasını vurdu.

Konsey gecesine ‘Yüksek Komiser’ damgası
09.10.2014
0
A+
A-
Muhafazakar Parti’li milletvekili Andrew Rosindell’in KKTC temsilcisine “Yüksek Komiser” diyerek hitap etmesi, dernek gecesine damgasını vurdu.
CTCA bayram gecesi

Konsey etkinliğine çok sayıda davetli katıldı.

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (CTCA) İngiliz Parlamentosu’nda bir networking etkinliği düzenledi. Southend West bölgesi milletvekili David Amess’in ev sahipliği yaptığı etkinlik, parlamentonun en gözde mekanlarından birisi olan teras salonunda gerçekleşti.

KKTC Londra temsilcisi Oya Tuncalı, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ile Enfield Belediye Başkanı Ali Bakır ve Londra’nın çeşitli bölgelerinden Kıbrıslı Türklerin katıldığı etkinliğe damgasını Muhafazakar Parti’li milletvekili Andrew Rosindell’in sözleri damgasını vurdu.

Muhafazakar Parti’li milletvekili Andrew Rosindell

Muhafazakar Parti’li milletvekili Andrew Rosindell

Gecede söz alan Muhafazakarların etkili milletvekillerinden Rosindell konuşmasında KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı’ya ‘Kuzey Kıbrıs’ın Yüksek Komiseri’ olarak hitap ederken, adada çözüm sağlanamaması halinde Kıbrıslı Türklere de, Rum tarafının sahip olduğu hakların verilmesi ve eşit statüye sahip olması gerektiğini vurguladı.

‘Yüksek Komiser’ ifadesi (High Commissioner) İngiliz Milletler Topluluğu, Commonwealth, üyesi ülkelerin diplomatik temsilcileri için kullanılan bir ünvan.

İskoçya’nın bağımsızlık referandumuna atıfta bulunan Romford milletvekili, Kıbrıs’taki müzakere sürecinin başarısızlıkla sonuçlanması halinde, Kıbrıs halkının self determinasyon hakkının gündeme gelmesi gerektiğini savundu.  Rosindell, son gelişmelerin, 40 yıldır sürüncemede olan Kıbrıs probleminin çözümünü daha da önemli hale getirdiğini kaydederek “ Bu durum sonsuza kadar devam edemez” dedi.

DAHA AKTİF LOBİCİLİK

Geceye katılan Southgate milletvekili David Burrowes ise yaptığı konuşmada bir süre önce gittiği Burma’ya ilişkin gözlemlerini aktararak, bu bölgede barışa giden sürecin daha fazla demokrasi ile sağlandığını kaydetti.

CTCA bayram gecesi

Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Çetin Ramadan, Ayşegül Yorulmazlar, David Amess, Oya Tuncalı, Andrew Rosindell, Ali Bakır, İhsan Tuncalı, David Burrowes, Aysin Yılmaz ve Mustafa Kemal Beyazbayram

Burrowes Kıbrıs sorununun da benzer bir yöntemle çözülebileceğine inandığını söyleyerek, sorunun bu kadar uzadığını anlamakta güçlük çektiğini ifade etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Konsey As Başkanı Çetin Ramadan, İngiltere’de sayılarının 300 bine ulaştığını söylediği Kıbrıslı Türklerin, siyasi alanda daha aktif olmaları çağrısında bulundu. İngiliz parlamentosuna girmek isteyen politikacıların, seçimlerde ciddi Türklerin ciddi bir ağırlığı olduğunun farkına varması gerektiğini ifade eden Ramadan, “Milletvekillerinizle diyalog kurunç Sorunlarınızı reesmi yollardan iletin ve yazılı cevap alın. Kendi hikayenizi anlatın, Rumlarla neden eşit haklara sahip olmadığınızı sorun” dedi.

KKTC Konsolosu Mustafa Beyazbayram, Meclis Üyesi Osman Derviş ve iş dünyasından çok sayıda davetlinin katıldığı Konsey etkinliğine, Kıbrıslı ünlü caz sanatçısı Atila Hüseyin şarkılarıyla renk kattı.

50’nin üzerinde milletvekili ve çok sayıda meclis üyesinin davet edildiği gecede sadece 3 Muhafazakar milletvekili hazır bulunurken, özellikle toplumumuzun yoğun yaşadığı bölgelerin İşçi Parti’li milletvekillerinin bulunmaması dikkat çekti.

CTCA bayram gecesi

Konsey etkinliğine çok sayıda davetli katıldı.

 

Konsey etkinliğine, Kıbrıslı ünlü caz sanatçısı Atila Hüseyin şarkılarıyla renk kattı.

Konsey etkinliğine, Kıbrıslı ünlü caz sanatçısı Atila Hüseyin şarkılarıyla renk kattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.