kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5837
EURO
34,7934
STERLIN
40,3228
BITCOIN
$64.148
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

CTP’nin Cumhurbaşkanlığı adayı Erhürman

CTP’nin Cumhurbaşkanlığı adayı Erhürman
17.12.2019
0
A+
A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 2020 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine Genel Başkanı Tufan Erhürman ile katılacağını resmen ilan etti. İlan edilmesinin ardından, kürsüden konuşma yapan Erhürman, “Biz bu yola bugün değil, 1970’lerin başında çıktık” dedi.
Yılmadıklarını, bıkmadıklarını, aralıksız mücadele yürüttüklerini vurgulayan Erhürman, “Bu yola çıktık, çünkü bu statüko sürdürülemez dedik. Biz 1970’den beri, aralıksız, bir an önce kapsamlı, federal çözüm diyenleriz” dedi.
Bunları söylediklerinde, ucuna bir an önce barışı da eklediklerini anlatan Tufan Erhürman, “Kıbrıs’ta bir an önce kapsamlı çözüme ulaşamadığımızda, gelişmelerin nasıl gerginliklerini tetiklediğini, barışın da tehlikeye düştüğünü görüyor ve ısrar ediyoruz. Onun için bir an önce kapsamlı çözüm diyoruz” şeklinde konuştu.
Tarihin kendilerini haklı çıkardığını, bugün de aynı şeyi söylemeye devam artık, sürer durum değil, sürmez durum diyeceğinin altını çizen Erhürman, “Bu ülkedeki bu durum sürmez durumdur. Bu sürmez durumu bir an önce ortadan kaldırmak durumundayız. Bu durumu barış ile, federal Kıbrıs ile değiştirmek yükümlülüğü altındayız” dedi.

“BUGÜNDEN TEZİ YOK YOLA ÇIKIYORUZ”
CTP’nin 2020 Nisan ayındaki Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Aklın yolu barıştır, çünkü Kıbrıs etrafında, içinde zenginlikler var, çok ciddi potansiyel var. Akıl bize, bu potansiyeli, paylaşmayı söylüyoruz. Biz akla davet ediyoruz, aklın yoluna çağırıyoruz, herkesi barışa çağırıyoruz ve çağırmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki hedef; yarının Kıbrıs’ı için, bugünden hareket etmek zorundayız, bugünden tezi yok yola çıkıyoruz. Bu işler kadro, takım, deneyim işidir, kadro, takım veya deneyim aranıyorsa, hepsi buradadır.
Artık, aralıksız bir biçimde BM’nin, AB’nin Türkiye, Yunanistan, İngiltere’nin, etkili olan tüm ülkelerin gündeminde Kıbrıs Türk halkının olmasını sağlamak zorundayız.
Biz, çok vakit, çok nesil kaybettik. Bizim ne kaybedecek vaktimiz ne de neslimiz var.

“CUMHURBAŞKANLIĞI AYNI ZAMANDA DÜNYAYA AÇILAN TEK SİYASİ PENCEREMİZDİR”
Cumhurbaşkanlığı makamı bizler için çok önemli, bir sıfat olduğu için değil, Kıbrıs Türk halkının özne olmasıdır. Cumhurbaşkanlığı makamı, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasında en önemli makamdır, ama Cumhurbaşkanlığı makamı aynı zamanda bizim dünyaya açılan tek siyasi penceremizdir. Kendi kimliğimizin dünya ile buluşması için Cumhurbaşkanlığı makamında çok iş var. Anayasa’da Cumhurbaşkanlığı, Bakanlar Kurulu’na başkanlık eden makamdır. Bu ülkede istikrar sorunu var, bazı işler hükümetlerce mümkün olmuyor, Cumhurbaşkanlığı bu işlerin içerisine daha fazla dahil edilmeli. Manifestomuzu, somut bilgiler ile, halkımız ile paylaşacağız. Bizim vizyonumuz, sadece CTP’nin değil, Kıbrıs Türk halkının vizyonudur. Kıbrıslı Türkler, kapsamlı çözüme ulaşamadığımızda Saray Önünde birbirimize üstünlük kuralım istemiyor”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.