kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3397
EURO
35,1220
STERLIN
41,0526
BITCOIN
$63.035
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Kıbrıslı müteahhitlerden araçlı eylem

Kıbrıslı müteahhitlerden araçlı eylem
28.10.2018
0
A+
A-

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, devlet ve belediyelerden alacakları ödenmediği gerekçesiyle 250-300 iş aracıyla Lefkoşa’da yaptıkları eylem devam edecek.

Eylem çerçevesinde iş araçlarını üzerine “Emekçi ile sermaye ile bir bütünüz. Biz Kıbrıs Türküyüz”, “Ödemediğin emekçinin alın teridir”, “TL gibi eridik”, “Müteahhidi de mi ithal edeceksiniz sayın bakan?”, “Yok oluşa seyirci mi kalacaksınız?” yazılı pankartlar yerleştirildi.

MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ BAŞKANI GÜRCAFER

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Başbakan’ın iyi niyetli olduğunu, toplantılarının olumu geçtiğini, müteahhitlerin sıkıntılarını ve taleplerini aktardıklarını söyledi.

Başbakan Erhürman’ın Bakanlar Kurulu’nun toplanıp talepleri değerlendireceğini aktardığını dile getiren Gürcafer, sonuç almadan eylemi sonlandırmayacaklarını belirtti.

Türkiye’de yaşanan sistem değişikliğinden kaynaklanan sıkıntılar yüzünden ödemelerin yapılmadığını kaydeden Gürcafer, bu sorunu çözmeye yönelik farklı formüller bulunduğunu ifade etti.

Gürcafer, devletin kriz yaşanan böyle bir dönemde daha bütünlüklü ve koordine içinde çalışması gerekirken, kopuk ve çelişkili uygulamalar yapıldığını savundu.

Belediyelerin ödeme yapmadığını, dokunulmazlığın ardına saklandıklarını söyleyen Gürcafer, “hukuk devleti ilkelerine aykırı olan bu uygulamanın” değişmesi gerektiğini belirtti.

MÜTEAHHİTLERİN 60-70 MİLYON TL ALACAKLARI VAR

Ödenmesi gereken miktarın 60-70 milyon TL civarında olduğunu, taleplerinin tüm borcun ödenmesi olmadığını dile getiren Gürcafer, hükümetten ödemelerin yapılacağına dair güvence istediklerini söyledi.

Söz konusu ödemelerden gelecek paranın 250 farklı sektörde çalışanlara dağıtılacağını belirten Gürcafer, “Çalışanların evlerine ekmek götürüp götüremeyecekleri belli değil. Bu risk her geçen gün artıyor” dedi.

Eylemin vatandaşların mağdur olmayacağı şekilde devam edeceğine işaret eden Gürcafer, trafiği kapatma düşünceleri olmadığını, ana arterlerdeki araçların kaldırıldığını belirtti. (KIBRIS.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.