kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.017
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Hafif yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Büyükelçi Rogers’ın istifası gazete manşetlerinde

Büyükelçisi Ivan Rogers’ın istifası ile AB’den çıkış sürecinin girdiği yeni dönem var.

Büyükelçi Rogers’ın istifası gazete manşetlerinde
04.01.2017
0
A+
A-

 

 

İngiltere’nın AB Büyükelçisi Ivan Rogers’ın istifası ile AB’den çıkış sürecinin girdiği yeni dönem var.

2015’te düzenlenen ve kısaca ‘Brexit referandumu’ olarak anılan, İngiltere’nin AB’den çıkışı oylaması öncesinde AB’den çıkışı savunan gazeteler, Rogers’ın zaten AB’de kalmaktan yana bir isim olduğunu ve bu yüzden de Brüksel ile başlayacak müzakerelerde etkin bir aktör olmasının sorunlu olacağını yazdı.

Daily Telegraph gazetesi, Rogers için ‘Zaten bir ayağı çukurda olan AB yanlısı’ dedi ve “İstifa kararı almasaydı görevden alınacaktı” dedi:

“Ivan Rogers, AB’den çıkışa karşı bir tutum izliyordu ve müzakereler öncesinde yaptığı açıklamalarla da iktidarı zor durumda bırakıyordu. ‘Brüksel ile herhangi bir ticaret anlaşmasının imzalanması 10 yıl sürebilir’ sözlerinin ardından zaten bir ayağı çukurdaydı. Gemiden atılmadan önce kendisi atladı.”

Büyükelçi Ivan Rogers

TÜM KARŞIT GÖRÜŞLERİ SUSTURAMAZSINIZ

Referandum sürecinde AB’de kalınmasından yana tavır koyan Guardian gazetesi ise haberi “AB üyeliği karşıtlarını kızdıran büyükelçi, istifasını verdi” diyerek okurlarına duyuruyor.

Başbakan yardımcısı Nick Clegg’in açıklamalarına yer veren Guardian, “Clegg, Brexit sürecinde temkinli hareket edilmesi gerektiğini söyleyen yetkililerin baskı altında bırakıldığını söylüyor ve “Bu tutum bir gün AB üyeliği karşıtlarına da zarar verecek. Siz ne kadar ‘Dünya düzdür’ diye bağırıp çağırsanız da ‘Dünya yuvarlaktır’ ya da ‘Brexit karmaşık bir süreç olacak. Uzun sürecek ve her şey İngiltere’nin çıkarına olmayacak’ diyenlerlerin hepsini susturamazsınız’dedi.” Yorumunu aktarıyor.

INDEPENDENT: BREXIT GÖRÜŞMELERİ KAOSA GİRDİ

Independent’ın baskı verdiyonu I gazetesinde ise Büyükelçi Ivan Rogers’ın Brüksel’le görüşmeleri kaosa sürüklediği yorumu yapılıyor ve “AB karşıtları ‘karamsar pesimist’ olarak gördükleri Rogers’ın gidişinden memnun” deniyor.

Haberde, Rogers’ın istifası ‘şok’ olarak yorumlanırken, ‘Rogers görevine devam etseydi, AB’den çıkış müzakerelerinde önemli bir rol üstlenecekti” ifadeleri yer alıyor. (bbctürkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.