kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5810
EURO
35,0254
STERLIN
40,8226
BITCOIN
$64.404
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

May: Brexit zorlu ve karmaşık bir süreç olacak

İngiltere Başbakanı Theresa May, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bugün başlayan Avrupa Birliği zirvesinden önce Avrupa Parlamentosu’nun kıdemli bakanları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

May: Brexit zorlu ve karmaşık bir süreç olacak
16.12.2016
0
A+
A-
İngiltere Başbakanı Theresa May.

İngiltere Başbakanı Theresa May.

İngiltere Başbakanı Theresa MayBelçika‘nın başkenti Brüksel‘de dün başlayan Avrupa Birliği zirvesinden önce Avrupa Parlamentosu’nun kıdemli bakanları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

İngiliz Independent gazetesinin haberinde, Başbakanlık kaynaklarının aktardığına göre Belçika Başbakanı Martin Schulz ve eski Belçika Başbakanı Guy Verhofstadt May ile yaptıkları görüşmede, her müzakere sürecinde yaşanabileceği gibi zorluklar ve karmaşa ile karşılaşmayı beklediklerini belirterek “yapıcı bir süreç” istediklerini aktardılar.

May, birlikten ayrılma sürecinin başlaması için onaylaması gereken 50. maddenin önümüzdeki Mart ayının sonuna kadar yürürlüğe geçireceğini açıklamıştı. Sürecin başlamasının ardından İngiltere ve AB‘nin resmi olarak ayrılmasının iki yıl içinde tamamlanabileceği konusunda anlaşmıştı. Bu süreçte İngiltere ile AB‘deki diğer üye ülkeler ile yeni bir ticaret anlaşması yapılmasına kararlaştırıldı.

Diğer yandan gazete, 27 AB üyesi liderin zirvenin akşam yemeğinde buluşacağını ancak İngiltere Başbakanı May’ın bu yemeğe davet edilmediğini aktardı. May’in zirveden ayrılmasından sonra diğer Avrupa liderlerinin Brexit’in nasıl gerçekleşeceği konusunda resmi olmayan görüşmelere devam edecekleri belirtildi.

May, zirve öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 50’inci maddenin önümüzdeki yıl Mart ayının sonuna kadar yürürlüğe gireceğini hatırlatarak diğer Avrupalı liderlerin de Brexit için müzakerelere hazırlandıklarını söyledi.

May “Avrupa Birliği’nden ayrılıyoruz ve bunun mümkün olduğunca düzgün ve kolay bir şekilde olmasını istiyoruz. Bu sadece bizim çıkarımıza değil Avrupa‘nın çıkarı için de geçerli” diye konuştu. (dha)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.