kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5130
EURO
34,9419
STERLIN
40,6396
BITCOIN
$64.004
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Trump: Farage harika bir İngiltere Büyükelçisi olur

Donald Trump, aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’nin (UKIP) geçici lideri Nigel Farage’ın harika bir İngiltere Büyükelçisi olabileceğini söyledi.

Trump: Farage harika bir İngiltere Büyükelçisi olur
22.11.2016
0
A+
A-

A vendor flies the confederate flag prior to a Republican U.S. presidential candidate Donald Trump rally in Pittsburgh, June 11, 2016.   REUTERS/Aaron Josefczyk - RTX2FOT5

ABD’nin 45. başkan seçilenı Donald Trump, aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’nin (UKIP) geçici lideri Nigel Farage’ın harika bir İngiltere Büyükelçisi olabileceğini söyledi.

Donald Trump Twitter’da paylaştığı mesajda, “çok sayıda kişinin” Farage’ı İngiltere’nin ABD Büyükelçisi olarak görmek istediğini ve Farage’ın bu durumda “çok iyi bir iş çıkartacağını” belirtti.

Seçim kampanyası sırasında Cumhuriyetçi adaya destek veren Farage ise Trump’ın önerisini “hiç beklemediğini” söyledi.

“Biraz şaşırdım. Kimse bana bu fikirden bahsetmedi, ancak Trump’ın ekibiyle iyi ilişkilerim var ve İngiltere’ye her şekilde hizmet edebilirim” diyen Farage, “Trump ciddi bir İngilizsever ve bu ülkenin dostu” diye de ekledi.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkış sürecinden sorumlu bakanı David Davis’in Trump’ın önerisi ile ilgili yorumu ise “Washington’da çok iyi bir büyükelçimiz var ve yıllarca daha orada olacak” oldu.

Bir başbakanlık kaynağı da “Boşta bir pozisyon yok. ABD’de mükemmel bir büyükelçimiz var” dedi.

APTALCA BİR FİKİR

Liberal Demokrat Parti lideri Tim Farron ise Farage’ın İngiltere’nin ABD Büyükelçisi olmasının “açıkça aptalca bir fikir” olduğunu söyledi.

Nigel Farage, seçim zaferinin ardından Trump’la görüşen ilk İngiliz siyasetçi olmuş ve İngiltere’nin ABD’yle ticaretini arttırması için “gerçek bir fırsat” olduğunu söylemişti. Farage ayrıca Trump’ın seçim mitinglerinde konuşmalar yapmıştı.

23 Haziran’da İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı aldığı referandum sonrası kurucu üyesi olduğpu UKIP’in liderliğini bırakan Farage, bu göreve seçilen Diane James’in istifası sonrası partinin geçici lideri olmuştu. (bbctürkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.