kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.236
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Kanser hastası genç kızın bedeni donduruldu

İngiltere’de ölümün eşiğinde olan 14 yaşındaki genç kızın talebini mahkeme kabul etti.

Kanser hastası genç kızın bedeni donduruldu
18.11.2016
0
A+
A-

15691899-large

İngiltere’de ölümün eşiğinde olan 14 yaşındaki genç kızın talebini mahkeme kabul etti. Tarihe geçen karara göre genç kızın bedeni öldükten sonra dondurulmak üzere ABD’ye gönderildi.

Nadir bir kanser türü nedeniyle ölümün eşiğinde olan 14 yaşındaki bir genç kızın talebini mahkeme kabul etti. İngiltere‘de bir ilk olarak tarihe geçen karara göre, genç kızın bedeni öldükten sonra dondurulmak üzere ABD‘ye gönderildi.

DOĞRU YA DA YANLIŞIN ÖTESİNDE BİR KARAR!

Yüksek mahkeme annenin, kızının bedenine ne olacağına karar vermesine izin verdi.
Ekim ayında vefat eden kız dondurulma işlemi için ABD‘ye götürüldü ve burada saklanacak.

İsmi verilmeyen Londralı genç kız, hastalığının son aylarını internetten dondurulma işlemini inceleyerek geçirmiş. Yargıya varmadan önce genç kızı hastanede ziyaret eden hakim Peter Jackson kararın “Dondurulmanın doğruluğu ya da yanlışlığıyla ilgili olmadığını” söyledi.

GENÇ KIZIN HAKİME MEKTUBU

“Benden neden bu alışılmadık şeyi yapmak istediğime dair bir açıklama isteniyor. Ben sadece 14 yaşındayım ve ölmek istemiyorum ama ölüyorum. Dondurulmanın, yüzyıllar sonra bile olsa bana iyileşme ve yeniden uyanma şansı vereceğini düşünüyorum. Toprağın altına gömülmek istemiyorum. Yaşamak, uzun yaşamak istiyorum ve gelecekte kanserim için bir tedavi bulunacağını ve beni uyandıracaklarını düşünüyorum. Bu şansa sahip olmak istiyorum. Bu benim tek dileğim.”

EKSİ 130 DERECE SIVI NİTROJEN

Dondurulma işlemi tartışmalı bir prosedür ve kimse dondurulan bir kişinin daha sonra hayata döndürülüp döndürülmeyeceğini bilmiyor. Dünyada sadece ABD ve Rusya‘da bulunan birkaç tesiste uygulanan işlemde, insan bedeni eksi 130 derecedeki sıvı nitrojenin içinde muhafaza ediliyor.

ANNESİNİN RIZASINI YETERLİ SAYDI

Genç kızın babası bu duruma karşı çıkıyordu. Baba, “Diyelim ki onu 200 sene sonra hayata döndürdüler, hiçbir akrabası hayatta olmayacak ve hiçbir şeyi hatırlamayacak. Hâlâ 14 yaşında olacağından çaresiz bir durumda, ülkesinden uzakta ABD‘de ne yapacak.”

Ancak anne ve baba yıllar önce ayrıldığından ve son yıllarda babası kızıyla hiç ilgilenmediğinden hakim bu endişeleri göz önünde bulundurmadan, annenin rızasını yeterli saydı. (haberler.com)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.