kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3451
EURO
35,1132
STERLIN
40,8645
BITCOIN
$70.672
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Mülteciler dil sorunu yüzünden iş bulmakta zorlanıyor

The Guardian gazetesi, mültecilerin dil sorunu nedeniyle İngiltere’de yeni bir hayat kurmakta zorlandıklarını belirten bir raporu haberleştirdi

Mülteciler dil sorunu yüzünden iş bulmakta zorlanıyor
16.11.2016
0
A+
A-

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 17: Protesters display placards and banners as they march to the Houses of Parliament during a demonstration, organised by Amnesty International, to show support for refugees on September 17, 2016 in London, England. Thousands of demonstrators, joined by refugees, actors and musicians took part in a march today calling on the British government to resettle more refugees in the United Kingdom and to protest the government's handling of the refugee crisis. (Photo by Jack Taylor/Getty Images)

The Guardian gazetesi, mültecilerin dil sorunu nedeniyle İngiltere’de yeni bir hayat kurmakta zorlandıklarını belirten bir raporu haberleştirdi. Gazetenin İngiltere’de yaşayan mültecilerle de konuşarak hazırladığı tam sayfalık haberde, uygun dil kursları ve iş imkanlarının bulunmayışı nedeniyle mültecilerin topluma uyum sağlamakta güçlük çektiği vurgulandı.

Habere göre Optimizing Refugee Resettlement in the UK (Mültecilerin Birleşik Krallığa Yerleşimini İyileştirmek) başlıklı çalışma Sussex Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından hazırlandı. 2010’dan önce Britanya’ya gelen 280 mültecinin adadaki hayatlarını inceleyen akademisyenler, ‘sistemsel eksikliklerin toplumun en savunmasız grubu olan mültecilerin uyum sürecini zorlaştırdığı sonucuna vardı.

Bu sorunlar arasında öne önemlisi dil öğrenimi. Mülteciler İngilizce öğrenecek uygun kurslar olmadığı için iş bulmakta zorlanıyor. Araştırma ekibindeki akademisyenlerden Lina Morrice, dilin ‘refah ve başarı için kilit önemde’ olduğuna vurgu yaparken, “İnsanların büyük bir çoğunluğunu dil öğrenmek istediğini fark ettik. Bu onların uyum, iş ve kişisel özgürlükleri için hayati önemde” diye konuştu.

45 MİLYON STERLİNLİK KESİNTİ

Guardian’ın haberine göre 2004’te başlatılan yeniden yerleştirme programı kapsamında her yıl 750 mülteci İngiltere’ye geliyor. Mültecilere haftada 8 saat İngilizce eğitimi veriliyor. Ancak hükümet geçen yıl dil programının bütçesinden 45 milyon sterlinlik bir kesinti yaptı. Bu kesintinin 16 bin kişiyi etkilemesi bekleniyor. (bbctürkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.