kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.710
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Enfield Belediyesi çöp hizmetlerinde kesintiye gidiyor

Belediye hizmet kesintilerinin hükümetten gelen istek üzerine yapıldığını savundu.

Enfield Belediyesi çöp hizmetlerinde kesintiye gidiyor
31.10.2016
0
A+
A-
Cllr Daniel

Cllr Daniel Anderson.

Belediye hizmet kesintilerinin hükümetten gelen istek üzerine yapıldığını savundu.

Enfield Belediyesi, hükümetten aldığı fon miktarlarının kesilmesi sonucu çöp toplama hizmetlerinde önemli değişiklikler hayata geçirdi. Yeni düzenlemeye göre Enfield Belediyesinin çöp toplama düzeni ve servislerine dair yaptığı değişiklikleri şöyle:

“Green Bin” olarak geçen doğa ve yemek atıklarının toplandığı çöp kutularının toplanma düzenine dair alınan kararda, Enfield Belediyesi Nisan 2017’ye kadar her hafta ücretsiz çöp toplamaya devam edileceğini ancak bu tarihten sonra hizmetin iki haftada bir olmak üzere zamanlandırılacağını belirtti.

4

ENFİELD SAKİNLERİ DE BU YÖNTEMİ SEÇTİ

Enfield Belediyesi’nden Çevre Müşaviri Daniel Anderson (Cllr), yaptığı açıklamada hükümetten kesilen bütçe miktarlarından dolayı belediye olarak yatırım yapma dönemine girildiğini belirtirken, diğer belediyelerde olduğu gibi Enfield’ın da servislerinde bazı kesintilere gitmesi gerektiğini belirtti.

“Enfield Belediyesi olarak 2010’dan beri 118 milyon poundluk kesintilere gitmemiz gerekmişti. Mevcut hükümet bütçe kesintileri dolayısıyla, 2019/20 yılına kadar 56 milyon pound kadar daha bütçe yatırımı yapmaya yöneldik.”

“Sürpriz olarak birçok belediye, green bin toplamalarının resmi yapısı olmadığından dolayı bu hizmeti iki haftada bir hatta bazı belediyelerde daha da fazla aralıklarla düzenliyor. Bazı belediyeler, green bin toplanmasını daha sık ancak sakinleri bu hizmet için ücrete tabii tutarak gerçekleştiriyor”

Anderson, açıklamasında karar mekanizmasını sakinlere bağladığını ve bunun sonucunda düzenlenen “fikir oylaması” günlerinde, bundan böyle green bin toplanma düzenlerinin iki haftada bir olarak kararlaştırıldığını belirtti.

“Enfield sakinleri ile yaptığımız görüşmeler ve fikir oylamaları (consultations) sonucunda, 87% civarında oyla yeni düzenlemenin iki haftada bir olması kararına varıldı. Şunu da belirtmek isterim ki, sakinlerimiz bu kararın sadece green bin özelliği taşıyan atıklar için geçerli olduğunu bilmelidir. Dolayısıyla genel çöp (black bin) ve geri dönüşüm (recycling) atıklarının toplanmasına dair bir değişiklik yoktur.”

Anderson, Nisan 2017’ye kadar olan süreçte Enfield sakinlerinin bilgilendirilmeye devam edileceğini belirtti.

collection-service-carousel-opt

Yorumlar

  1. Feyzullah says:

    Peki biz belediye vergısını neden ödüyor üz