kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4068
EURO
34,7999
STERLIN
40,7010
BITCOIN
$59.279
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
17°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

“A-Levels” sonuçları Kuzey Londra’da yüzleri güldürdü

Yüksek başarılı bölgelerden olan Haringey ve Enfield’dan gençlerin sınav sonuçları, yüzleri güldürdü.

“A-Levels” sonuçları Kuzey Londra’da yüzleri güldürdü
26.08.2016
0
A+
A-

SINAV

Lise son öğrencilerinin üniversite yerleştirme sonuçlarının (A Levels results) gelmesi ile Londra’da her bölge, okullara göre yerleştirme dağılımını açıklarken, yüksek başarılı bölgelerden olan Haringey ve Enfield’dan gençlerin sınav sonuçları, yüzleri güldürdü.

Haringey’den gelen başarı örneklerinin arasında:

  • 3 sene önce hiç İngilizce bilmeden Bulgaristan’dan gelen Antonia Toneva’nın AAA* notu

 

  • Thomas More Catholic Okulundan Michelange’ın ekonometriden A notu

 

  • Haringey Sixth Form öğrencisi Khadija’nın ileri matematikten aldığı A* ve Fizik, İngilizce ve dilbilimindeki başarısından dolayı Warwick Üniversitesi’nde garantilediği İngilizce bölümü gibi birçok örnek başarı öyküsü çıktı.

Wood DSC_9448.jpeg

Bir diğer yandan, Enfield yüzde 76’lık bir dilimle A* – C notları skalasında başarıya ulaştı. Geçtiğimiz senenin sonuçlarına göre başarıların artması Enfield’da öğrenci başarılarının iyiye gittiğini gösteriyor. Başarı oranlarının Enfield okulları arasındaki dağılımlarına göre The Latymer School (98.6%), Aylward Academy (98.3%), Lea Valley High School (97.6%), Edmonton County School (93.9%) ve Oasis Academy Enfield (93.9%) oranları ile öğrenci yerleştirmede zirvede oynadılar.

Enfield Belediyesi’nden Eğitim müşaviri (Cllr) Ayfer Orhan, “Enfield’da azimle çalışan gençler istedikleri alanda eğitimlerini ve kariyerlerini şekillendirme yolunda büyük bir adım attılar. Bu yılki başarı çizelgesi onların azim ve sıkı çalışmalarının bir ürünüdür” dedi.

A Level sonuçlarının aynı zamanda geçtiğimiz senelerde gelen başarılı GCSE sonuçları ile de bağlantılı olduğu belirtilirken, Kuzey Londra’nın özellikle her alandan öğrenci yerleştirmesi yapması, öğrencilerin yeteneklerine dair iyi bir rehberlik gördüğünü ve kariyer planlamasında iyi düzeyde destek gördüğü belrtildi.

Cllr Ayfer Orhan, üniversiteye başlayacak öğrencilere başarılar dilerken aynı zamanda sıkı çalışmaları ve özverili yapılarından dolayı tüm okul öğretmenleri ve çalışanlarına da teşekkürlerini iletti.

Öte yandan bugün açıklanan GCSE sınav sonuçlarında da özellikle Hackney’de bulunan The Urswick School’da eğitim gören Türkçe konuşan öğrencilerin okuldaki en iyi sonuçları aldığı okul yetkilileri tarafından duyuruldu.

A-level-results-carousel-opt

A-level-maths-exam-results-520x265

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.