kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$64.082
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

İngiltere’de büyük patronların yıllık kazancı 7 milyon dolardan fazla

İngiltere’nin en büyük şirketlerinin patronlarının ortalama yıllık kazancının 7 milyon dolardan fazla olduğu ortaya çıktı.

İngiltere’de büyük patronların yıllık kazancı 7 milyon dolardan fazla
08.08.2016
0
A+
A-

City_of_London

İngiltere’nin en büyük şirketlerinin patronlarının ortalama yıllık kazancının 7 milyon dolardan fazla olduğu ortaya çıktı.

High Pay Center isimli düşünce kuruluşunun hazırladığı bir rapora göre Londra borsasında FTSE 100 endeksindeki en büyük 100 şirketin üst düzey yöneticilerinin maaşları yılda ortalama yaklaşık 5 buçuk milyon sterlin yani yaklaşık 7 milyon 150 bin dolar.

Söz konusu şirketlerin yöneticilerinin yıllık geliri 2015’te yüzde 10 arttı.

Patronların medyan ücretleri 5 milyon doları aştı. Bu da İngiltere’de ortalama bir çalışanın yıllık 36 bin dolarlık gelirinin yaklaşık 144 katı.

Araştırma, İngiltere’nin yeni başbakanı Theresa May’in, şirketlerin yönetim kurulu üyelerinin yüksek maaşları ile ilgili olarak harekete geçeceğini söylemesinden birkaç hafta sonra kamuoyuna açıklandı.

Başbakan May, hissedarların yöneticilerin maaşlarına yönelik oylarının sınırlı olması gerektiğini söylemişti.

May daha önce de, şirketlerin çalışanlarına ödedikleri ücretle patronlarına ödenen ücret arasında “mantıksız, sağlıksız ve giderek büyüyen bir uçurum” olduğunu belirtmişti.

Düşünce kuruluşu High Pay Center’ın direktörü Stefan Stern, raporun 100 büyük şirkette maaş paketlerinin “sınırı olmadığını” gösterdiğini ve başbakanın bu sistemde reforma gidilmesi niyetinden memmnuniyet duyduklarını vurguladı.

Stern “Başbakanın özellikle iki ana önerisini destekliyoruz. Şirketler üst düzey yönetici ile ortalama işçinin maaşı arasındaki oranı yayınlamak zorunda olmalı ve şirketteki sıradan işçiye yönetici maaşları konusundaki tartışmalarda söz hakkı verilmeli” dedi.

Çalışanların geçen yıl maaşlarında yüzde 2 artış aldıklarını söyleyen Stern, ancak son 10 yılda maaş zamlarının pek çok insan için “ilham verici olmadığını” söyledi.

YILLIK MAAŞI 91 MİLYON DOLAR

İngiltere’de son aylarda şirketlerin yönetim kurullarında bazı hissedarlar üst düzey yönetici maaşlarına isyan etmişti.

Nisan ayında BP petrol şirketinin yatırımcıları, üst düzey yönetici Bob Dudley’ye 18 milyon 200 bin dolar yıllık maaş paketi verilmesine karşı çıkmıştı.

High Pay Center’ın raporu ise büyük şirketlerde maaşlardaki artışın özellikle küçük bir grup yönetici için yüksek olduğunu da ortaya koydu.

Örneğin, reklam şirketi WPP’nin başındaki Sir Martin Sorrell’in yıllık maaşı 91 milyon dolardan fazla.

Sorrell geçmişte, WPP’nin dünyadaki en büyük reklam grubu olarak maaşının şirketin performansını yansıttığını iddia etmiş ve kendi ücret paketini savunmuştu.

Berkeley Group’tan Tony Pidgley ve Reckitt Benckiser’dan Rakesh Kapoor da yılda 30 milyon dolardan fazla kazanan yöneticilerden.

En yüksek maaşı alan 10 kişinin içinde kadın yönetici yok.

Üst düzey yöneticiler kendi çalışanlarının ortalama 129 katı daha fazla ücret alıyor

(BBC Türkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.