kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.210
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Irkçılığa karşı 2,4 milyon pound harcanacak

Irkçılığa karşı 2,4 milyon pound harcanacak
02.08.2016
0
A+
A-

brexit-racism

Amber Rudd

İçişleri yeni Bakanı Amber Rudd, nefret suçlarına karşı İngiliz polisinin yeterli önemleri almadığı ve gerekli takipleri yapmadığını ifade ederek yeni düzenlenen nefret karşıtı hareket (Action Against Hate) kampanyasına 2,4 milyon pound harcanacağını vaat etti.

Araştırmacı Gazetecilik Bürosu, nefret suçu işleyen suçluların uyarılmalarının, mahkemede yargılanmalarının veya cezalandırılmalarının ihtimalini 4’te 1 olduğunu açıkladı. Bir önceki seneyle kıyaslandığında bu ihtimal 3’te 1 idi.

Polis Federasyonu ise yapmış olduğu açıklamada bütçe kesintisinden ve çocuklara yönelik cinsel istismar, sanal suçlar ve terörizm gibi diğer suçların araştırmalarından dolayı üzerlerinde oldukça baskı olduğunu ve bu nedenle bazı alanlara yetişemediklerini savundu.  Bazı diğer yetkililer ise polislerin nefret suçları konusunda yeterli eğitime sahip olmadıklarını ve nefret suçu kurbanlarının polisin bu konuyu önemsemediğini düşünmelerinden kaynaklı olarak şikayette bulunmadıklarını düşünüyorlar.

Polis Federasyonu nefret suçları sözcüsü Simon Kempton, “2010 yılından bu yana 17 bin polis memuru ve 19 bin personel işten çıkarıldı. Yine de ihbar edilen ve kayda geçen suç sayısı, nefret suçları dahil olmak üzere artıyor.” dedi.

Polis kayıtları geçtiğimiz sene içinde rapor edilen nefret suçlarının sadece yüzde 27’sinin olumlu sonuç aldığını ve bu oranın bir önceki sene yüzde 35 olduğunu gösteriyor. Olumlu sonuçların içinde uyarı alma, gözaltına alınma veya tutuklamalar var.

Ulusal Polis Komiserleri Meclis (NPCC) Başkanı Sara Thornton, ihbar edilen nefret suçlarının çoğalmasına rağmen, bu suçların büyük bir kısmının ihbar edilmediğini vurguladı.

NPCC, Britanya’da işlenen nefret suçlarının Haziran ortasından Temmuz ortasına kadar olan dönemde geçen sene aynı dönemle kıyaslandığında yüzde 20 arttığını bildiriliyor. Özellikle Müslümanlar ve Doğu Avrupalılara karşı ırkçı olaylarda artış yaşandığı rapor ediliyor.

Londra’da Brexit’ten bu yana 400 kişi nefret suçu işlediği şüphesiyle tutuklandı. Londra Polis Müdür Yardımcısı Craig Mackey, Brexit kararının insanların yasadışı davranışlarda bulunmalarına yol açtığını söyledi.

action against hate

Action Against Hate adlı yeni kampanya aynı zamanda camiler, kiliseler ve sinagoglarda dahil olmak üzere ibadethanelere güvenlik kamerası yerleştirme gibi önlemleri tanıtacak. İbadethaneler ücretsiz güvenlik teftişi için başvuruda bulunabilecekler.

İçişleri yeni Bakanı Amber Rudd, istatistiklere göre gençler tarafından işlenen nefret suçlarında artış olduğu için bu kampanyanın içerisinde okullarda Müslüman ve Yahudilere, homofobik, ırkçı ve diğer ayrımcılıklara karşı mücadele edilmeye yönelik planlar yapıldığının da altını çizdi.

Yapılan açıklamada belirli bir topluluğa karşı davranış veya görüş değişikliğine yol açmasını engellemek amacıyla öğretmenlere öğrencileriyle, yaşanan uluslararası olaylar hakkında sınıfta tartışma yürütmelerine yardım etmek için yetkililerin harekete geçecekleri de söylendi. Ayrıca bu planın içerisinde internet üzerinden ve toplu taşıma araçlarında yapılan ayrımcılığın üstesinden gelmek için de çaba gösterileceği açıklandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.