kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.989
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
13°C
LONDRA
13°C
Parçalı bulutlu
Pazar Az bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Finsbury Park’ta büyük operasyon

Finsbury Park’ta büyük operasyon
02.02.2014
0
A+
A-

finsbury park

Polis geçen hafta toplumumuzun yoğun yaşadığı Finsbury Park’ta kapsamlı bir operasyon düzenledi. Bir grup polis, ulaşım güvenlik görevlileri ve bilet operatörleri Finsbury Park ve tren istasyonu civarında geniş çaplı aramalar yaptılar.

Araştırma sonucu Stroud Green Road’da bir marketin arkasında beş yatak odası ve bir banyosu olan kaçak bir ikametgah bulundu. Kaçak mekanın belediyeden gerekli imar izinlerinin bulunmadığı ve insan sağlığına uygun standartları bulunmadığı gerekçesi ile 2 kişi gözaltına alındı. Yine Stroud Green’de  iki işletmenin kaçak elektrik kullandığı ortaya çıktı. Blackstock ve Seven Sisters’da ise evsizler ve sokakta içki içenlere de uyarılarda bulunuldu. 40’tan fazla polis, Islington, Hackney ve Haringey’den toplum destek görevlisi, arama köpekleri ve 60 dolayında belediye zabıtası, Finsbury Park’tan çıkan binlerce kişiyi durdurarak aramalar yaptılar. Toplam 14 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda uyuşturucu, hırsızlık ve kaçak göçmenlik suçları ön plana çıktı. Kaçak göçmenlerin 3’ünün sınırdışı edilmesi kararlaştırıldı. Aramalarda 175 kişiye de uyarı ve ceza verildi.

Pentagon isminin verildiği operasyona benzer daha birçok operasyonun yapılacağını söyleyen polis yetkilisi Paul Cruise, bölge sakinlerinin ve Londra’nın en büyük tren istayonlarından birisi olan Finsbury Park’ta gişe görevlilerinin bu tür operasyonlarla bölgenin daha güvenli bir yer olmasını hedeflediklerini belirti. Finsbury Park, üç farklı bölgenin kesiştiği noktada bulması nedeniyle hiçbir bölge polisinin önceliği değildi. Bilet turnikelerinin de olmaması, birçok suçlunun rahatlıkla istasyonu kullanabilmesine yardımcı oluyordu. Ayrıca özel firmaların gerçekleştireceği 50 milyon sterlinlik geliştirme projesi Finsbury Park’a turnikelerin yerleştirilmesini içeriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.