kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$64.402
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
14°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İzka, iş fırsatlarını İngiliz yatırımcılara aktardı

Liverpool’da düzenlenen Uluslararası İş Festivali’ne katılan İZKA heyeti, İngiliz yatırımmcılara fırsatları anlattı.

İzka, iş fırsatlarını İngiliz yatırımcılara aktardı
14.07.2016
0
A+
A-

IZKA1

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) alanından yatırımcıları bölgeye çekmek ve yatırım ortamını geliştirmek için bünyesindeki Yatırım Destek Ofisi aracılığıyla çalışmalar yürütüyor.

Liverpool’da düzenlenen Uluslararası İş Festivali’ne katılan İZKA heyeti, İngiliz yatırımmcılara fırsatları anlattı. İZKA, 2015 yılında uluslararası danışmanlık firması Ernst & Young’ın Fransa ve Türkiyeofisleriyle ortak çalışarak bir yatırım tanıtım stratejisi ve eylem planı hazırlamıştı. Bu çalışma ile İzmir Kalkınma Ajansı‘nın bölgeye yabancı yatırımcı çekmek için izlemesi gereken adımları içeren üç yıllık yol haritası hazırlanmıştı.

İZKA bu yol haritasının bir parçası olarak LiverpoolBirleşik Krallık‘ta düzenlenen Uluslararası İş Festivali’ne (International Festival for Business) katıldı. Burada ikili görüşmelerde bulunarak İzmir‘in yatırım ortamı hakkında bilgi verirken, Türkiye ve İzmir‘in Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektöründe sunduğu fırsatlara dair bilgilerin paylaşıldığı bir oturum gerçekleştirildi. Oturumda İngiliz Ticaret Odası Türkiye Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Uğur, İngiliz Ticaret Odası Türkiye Ofisi Danışma Kurulu Üyesi ve Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Eski Kıdemli Danışmanı Ahmet İplikçi ve İzmir Kalkınma AjansıYatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer, Türkiye ekonomisi, İzmir ekonomisi ve yatırım ortamı ile bilgi iletişim sektörü hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Özer, “İzmir, kolay erişim sağlanabilen konumu, yüksek yaşam kalitesi ve nitelikli insan kaynağı sayesinde yeni yatırımlar açısından Türkiye‘nin önde gelen illerinden birisi olmaya devam ediyor. İzmir‘in son dönemdeki ileri teknoloji içeren altyapı yatırımlarıyla özellikle bilgi ve iletişim teknolojilerinde yatırım çekiciliği son yıllarda daha da ön plana çıkmaya başladı. Küresel firmaların bir sonraki yatırım yeri tercihi listesine girebilmek için, bu tür etkinliklerle yer almak büyük önem taşıyor” dedi. Özellikle İngiltere‘nin mevcut durumunda Türkiye pazarındaki ve İzmir‘deki fırsatları aktaran Özer, İzmir‘e yatırım yapma niyetinde olan tüm şirketlere yatırım sürecinde her türlü desteği sağlayacaklarının garantisini verdi. (haberler.com)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.