kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
STERLIN
40,9612
BITCOIN
$69.856
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

“Sus yoksa seni de İstanbul’a teröristlerin yanına yollarız”

“Sus yoksa seni de İstanbul’a teröristlerin yanına yollarız”
08.07.2016
0
A+
A-

bath

İngiltere’nin Bath şehrinde dün akşam şehir içi sefer yapan bir otobüste İslamofobik söylemler ortamı gerginleştirdi. İslamofobik çifte karşı duran İngiliz kadın, duruşundan dolayı yüzüne tokat yedi.

Bath’lı Kerry Parkinson, dün akşam iş yerinden evine dönerken yaşadığı talihsiz deneyimi “Endişe verici derecede ırkçı ve faşist bir durum” olarak nitelendirdi. Parkinson ve şahitlerin ifadesine göre, ön koltuklarda oturan bir çift çocuklarının ağlaması üzerine İngilizce olmayan bir lisan ile çocuğu azarlamaya başladıktan sonra çocuğun babası olduğu düşünülen adam bağırarak “Sus, yoksa seni de İstanbul’a diğer Müslümanların da yaptığı gibi IŞİD çetelerine yollarız” demesiyle tüm otobüste tansiyon artmaya başladı.

Bath Chronicle gazetesine konuşan 44 yaşındaki Parkinson, “böylesine çirkin bir yorumun bir toplu taşıma aracında üstelik daha çok küçük bir çocuğa sarf edilmesi sinirlerimi alt üst etti” dedi. Çocuğa karşı ırkçı söylemleri devam ettiren adamın hareketleri üzerine artık sinirleri çok bozulan Parkinson, azarlayıcı çifte dönerek “Lütfen bu söylemlerinizi durdurur musunuz? Gerçekten çok rahatsız oluyorum” demesine üzerine çocuğun annesi olduğu varsayılan kadının gazabına uğradı. “Sen ne biliyorsun, ben senden daha da eğitimliyim, bize karışamazsın!” demesi üzerine sakinliğini koruyarak cevap veren Parkinson, ortamı yumuşatmaya çalışırken kontrolü kaybetmiş kadın tarafından tokat yemesi üzerine tüm otobüs ahalisi duruma müdahale etti. Ciddi anlamda yaralanmayan kadın, otobüsteki yolcuların da yardımıyla olay yerinde korundu ve durum polise bildirildi.

“BATH MİLLETVEKİLİ CESUR KADINI KUTLADI”

MP Ben Howlett

                                           MP Ben Howlett

İngiltere Parlementosu’nda Bath milletvekili Ben Howlett, İslamofobik çift ile karşı karşıya gelen Parkinson’u kutlayan bir konuşma yaptı. Mecliste konuşma yapan Howlett, “Son yaşanan korkunç ırkçı saldırılara cesurca karşılık veren ve durumu anında gerekli birimlere bildiren Kelly Parkinson’ı kutluyor ve yaşadığı talihsiz deneyimden dolayı da geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. Ayrımcılık artık ciddi bir gündem maddesi oldu”.

 

 

 

House of Commons liderlerinden milletvekili Chris Grayling “Müslüman komüniteler gerek ekonomimizde gerekse kültürel mozaiğimizde çok önemli bir yer kaplıyor. Müslüman vatandaşlarımıza yapılan tüm bu saldırılar ve söylemler en ciddi şekilde cezalandırılmalıdır” şeklinde açıklama yaptı.

Avon and Somerset Polisi, duruma dair “Raporlar elimize geçti ve gereken soruşturmayı başlattığımızın onayını verebiliriz” açıklamasında bulundu.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.