kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$62.962
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
14°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Ölümsüzlük için tarihi adım atıldı

Ölümsüzlük için tarihi adım atıldı
29.01.2014
0
A+
A-

kok_hucreBilim adamları kök hücre üretmenin çabuk, ucuz ve kolay yöntemini, embriyon kullanmadan bulduklarını açıkladılar. Kök hücre çalışmalarında yeni bir çığır açacak olan bu yöntemle kanser başta olmak üzere, pek çok sakatlığın tedavisiyle engelli insanlara umut ışığı olması öngörülürken, ölümsüzlüğün  formülünü geliştirmek için çok önemli bir veri yakaladıklarını da ifade ettiler.

 

 

 

imagesKök hücre araştırmalarında yeni bir sayfa açıldı. Bilimadamları, farelerde yetişkin hücreleri embriyonik kök hücre durumuna geri dönecek şekilde yeniden programlamanın ‘ucuz’ ve ‘kolay’ bir yolunu buldu. Yöntemin kök hücre biyolojisinde yeni bir çığır açıcı nitelikle olduğu belirtiliyor.
“Oyunun kuralını değiştirecek” denilen yöntemle hasta veya engelli insanların hasarlı hücrelerinin yenilenenmesinin kapısı da aralanmış oldu.
University College London’dan Chris Manson, yetişkin hücrelerden pek çok farklı hücre tipine dönüşebilen çokfonksiyonlu hücreler elde etmenin en basit, ucuz ve hızlı metodunu geliştirdiklerini açıkladı. Mason, “Eğer yöntem insanlarda da başarılı olursa, hücre tedavilerinin kişinin kendi hücreleriyle yapılmasını sağlayarak oyunun kuralını değişterecek. Kişiye özel ilaç dönemi bu kez gerçekten başlayacak” dedi.

 

ETİK AÇIDAN KABUL GÖRMÜYORDU

kok_hucre_tedavisi_kalp_krizi_geciren_hastalarda_basarili_oldu_h12823Saygın bilim dergisi Nature’de iki ayrı yazıyla tanıtılan çalışma, Japonya’daki RIKEN Gelişim Biyoloji Merkezi ve ABD’deki Harvard Tıp Fakültesi tarafından gerçekleştirildi.
Kök hücreler, vücutta farklı hücre ve dokulara dönüşebilmeleri nedeniyle diğer hücrelerden farklı kabul ediliyor. Kök hücreler yardımıyla kalp hastalıkları, Parkinson ve felç gibi hastalıkların yeni dokularla tamamen tedavi edilebileceği umuluyor. Kök hücre çalışmalarında kullanılan hücrelerin iki kaynağı var: Biri insan embriyonundaki kök hücreler. Ancak bu yöntem, insan embriyonunun yok edilmesi gerektirdiği için etik açıdan eleştiriliyor ve protestolara konu oluyor. İkincisi de deri ve kandan alınıp yeniden programlanarak elde edilen kök hücreler.
Yetişkin hücreleri çoğaltan uzmanlar, daha sonra düşük oksijen ve asidik ortam gibi koşullarla hücreleri ölüm sınırına sürükleyecek kadar strese maruz bıraktı. Birkaç gün sonra, hücrelerin hala yaşadığı ve stres kaynağı uyaranlara karşı doğal olarak embriyonik kök hücre durumuna benzer bir noktaya geri çekildikleri belirlendi. * RADİKAL*

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.