kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.562
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Ahmet Hakan Parlamentoda protesto edildi

Ahmet Hakan Parlamentoda protesto edildi
10.06.2016
0
A+
A-

DSC_8996

Ahmet Hakan, CEFTUS’un davetlisi olarak İngiltere Parlamentosu’nda konuştu.

Türkiye siyasetini yakından takip eden ve bunun üzerine çalışmalar yapan Türkiye Araştırmaları Merkezi (CEFTUS), 9 Haziran Perşembe akşamı Britanya Parlamentosu’nda ünlü gazeteci Ahmet Hakan’ın katıldığı bir tartışma etkinliği düzenledi. “Türkiye’de siyasi değişimler ve geleceğe dair potansiyel senaryolar” başlıklı tartışmaya ilgi yoğun olurken Ahmet Hakan’a yönelik protesto gösterileri de eksik olmadı.

“TEK ADAM ANLAYIŞI VAR”

Konuşmasına Türkiye’deki gündemi değerlendirerek başlayan Hakan, AKP’nin geldiği son noktayı “Dindarların sorunlarını çözmek, dindar insanlarını ülkeyi yönetmesini sağlamak birinci hedefleriydi. Şu anda varılan nokta otoriter bir tek adam yönetimi. Tek bir adamın hakim olduğu ülke yani ortada bir İslami proje yok, bir İslami dava yok, kapsamlı, başı sonu belli bir ideoloji yok. Nasıl ki Macaristan’da Hristiyanlığı kullanan bir otoriter adam varsa, nasıl Amerika’da “Güçlü ABD” diye ortaya çıkan Trump varsa Türkiye’de de böyle bir adam var.” ifadeleriyle anlattı.

DSC_9015

PROTESTOLAR ARDI ARDINA GELDİ

Ahmet Hakan, sunuculuğunu yaptığı televizyon programında “PKK terör örgütü değildir.” dedikten sonra uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu eski Başkanı avukat Tahir Elçi’nin öldürülmesinden sorumlu tutuldu. Hakan’ı protesto eden yaklaşık 10 kişi yaptıkları konuşmanın ardından sloganlar atarak salonu terk etti. Göstericilerin ardından açıklama yapan Hakan, merhum Tahir Elçi’ye konu hakkında herhangi bir soru sormadığını, Elçi’nin kendisinin böyle bir ifade kullandığını belirtti.

Devam eden tartışmada birkaç soruyu daha cevaplayan Hakan’ı AKP eski Milletvekili Feyzi İşbaşaran protesto etti. Ahmet Hakan’ın bir yazısında İşbaşaran’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya üzerinden yaptığı hakaretlere yer vermesi nedeni ile eski Milletvekilinin gözaltına alınmıştı. Ahmet Hakan yüzünden gözaltına alındığını söyleyen ve dövüldüğünü iddia eden İşbaşaran, Sedat Peker’in adamları tarafından saldırıya uğrayan Hakan’a “Sedat Peker evine neden geldi?” sorusunu sordu. Öfke kontrolün kaybeden İşbaşaran, Hakan’ın cevabını beklemeden ünlü gazeteciye hakaretler ederek salonu terk etti. Sedat Peker’in ev ziyaretini de açıklayan Hakan, görüşmek isteyenin Peker olduğunu belirterek, “Saldırı sonrası

DSC_9028

HDP’Yİ ELEŞTİRDİ

Yapılan protestoları esprili bir şekilde karşılayan Hakan, “Üçüncü bir protesto olursa bu sefer salonu ben terk edeceğim.” diyerek gergin ortamı yumuşattı.

Tartışmanın devamında HDP hakkında verilen soruyu da yanıtlayan Hakan, 7 Haziran 2015 genel seçiminde HDP’nin elde ettiği başarıyı koruyamadığını söyledi. Hakan, HDP’lileri elde ettikleri başarıdan sonra PKK karşısında sessiz ve etkisiz kalmakla eleştirdi.

DSC_8960 DSC_8950

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.