kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.108
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İngiltere’de işsizlik korkusu

İngiltere’deki AB’den ayrılma referandumu yaklaştıkça çizilen karanlık tablolar da artıyor.

İngiltere’de işsizlik korkusu
17.05.2016
0
A+
A-

 

JOB

İngiltere’deki AB’den ayrılma referandumu yaklaştıkça çizilen karanlık tablolar da artıyor.

İngiltere‘deki AB‘den ayrılma referandumu yaklaştıkça çizilen karanlık tablolar da artıyor. Sendikalara göre 4 milyon kişi işsiz kalacak.

Deutsche Welle Türkçe servisinin haberine göre; Büyük Britanya İşçi Sendikaları Konfederasyonu (UTC), Avrupa Birliği‘nden (AB) ayrılmanın yüksek istihdam kaybına yol açacağı uyarısında bulundu. Sendikalar birliğinin Avrupa sorumlusu Owen Tudor, Alman haber ajansı dpa‘ya yaptığı açıklamada AB üyeliği oylamasının sonucuna göre 4 milyon kişinin işsiz kalabileceğini söyledi. Otomotiv ve kimyacılık gibi ihracata yoğunlaşmış sanayi branşlarında işsizlik tehlikesinin doğacağını belirten Tudor, AB‘den çıktıkları takdirde Britanya‘nın ihraç mallarının pahalanacağını ve tam olarak ne kadar istihdam kaybedileceğini İngiltere ile AB arasında imzalanacak ticaret anlaşmasının tayin edeceğini söyledi.

Avrupa ortak pazarına giriş avantajını kaybetmesinin İngiltere‘yi cazip yatırım yeri olmaktan çıkaracağını da belirten sendikalar birliği temsilcisi, AB üyesi olmayan ülkelerin yatırımı azaltacağını ve bunun da istihdam kaybı doğuracağını ifade etti.

“AB’SİZ RESESYONA GİRERİZ”

Sendikalar aynı zamanda AB üyeliğinden ayrıldığı takdirde İngiltere‘deki işçi haklarının kayba uğramasından ve milyonlarca ücretlinin daha fazla çalışmak zorunda bırakılmasından endişe ediyor. TUC Genel sekreteri Frances O’Grady AB‘den ayrılma yanlısı olanların mesai kısıtlamalarının kaldırılmasından yana olduklarını gizlemediklerini ve haftalık çalışma süresinin 60 ila 70 saate çıkabileceğini söyledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron da hafta sonunda AB üyeliğinin halkın oylarıyla sona erdirilmesinin yol açacağı olumsuz ekonomik sonuçlara dikkat çekti. Cameron, partisinin referandum kampanyasına katıldığı seçim bölgesi Whitney’de yaptığı konuşmada, “BüyükBritanya‘nın doğrudan ve kalıcı ekonomik darbe alacağını” belirtti ve “23 Haziran’daAB‘den ayrılmak için oy kullanırsak, ülke ekonomisinin resesyona girmesine davetiye çıkarmış oluruz.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.