kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.895
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
13°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

IŞİD tatbikatı yapan Manchester polisinden ‘Allahü Ekber’ özrü

Terörle mücadele’ tatbikatı yapan polis teşkilatı IŞİD militanı intihar saldırganı kılığındaki kişinin ‘Allahü Ekber’ diye bağırmasına yönelik eleştiriler üzerine Müslümanlardan özür diledi.

IŞİD tatbikatı yapan Manchester polisinden ‘Allahü Ekber’ özrü
11.05.2016
0
A+
A-

TEROR-OZUR

İngiltere’nin Manchester şehrinde ‘IŞİD’e karşı terörle mücadele’ tatbikatı yapan polis teşkilatı IŞİD militanı intihar saldırganı kılığındaki kişinin ‘Allahü Ekber’ diye bağırmasına yönelik eleştiriler üzerine Müslümanlardan özür diledi.

Traffor Merkezi’nde düzenlenen tatbikatta, siyah giyinen bir saldırgan alışveriş merkezine girip elindeki bombayı ‘Allahü Ekber’ diyerek patlatıyor ve hemen yanında küçük bir patlama oluyor.

Times gazetesinin haberine göre yaklaşık 800 gönüllünün de katıldığı tatbikatta mağdur rolündekiler de yere yatıyor ve yardım çığlıkları atıyor.

Polis, olası bir saldırıya karşı birliklerini denemek için böyle bir tatbikat yaptıklarını söyledi.

Fakat, saldırganın ‘Allahü Ekber’ diye bağırması sosyal medyada tepki çekti.

İslamofobiyle mücadele kurulu Toplum Güvenlik Forumu da açıklamasında “Bu tip şeyler basmakalıp düşüncelere teşvik ediyor ve bizi daha fazla bölüyor. Bunlar, Müslüman karşıtı nefret suçlarını artıracaktır” dedi.

Manchester Belediye Başkanı ve polis ile suçtan sorumlu yetkili Tony Llyod tatbikata katılanların ‘Allahü Ekber’ diye bağırmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Polis de saldırıyı mümkün olduğu kadar ‘gerçekçi’ yapmak istediklerini belirtip “fakat sahte saldırı sonrası dini söylemlerde bulunmak kesinlikle kabul edilemez. Neden olduğumuz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” açıklaması yaptı. (BBC Türkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.