kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2933
EURO
34,8008
STERLIN
40,5952
BITCOIN
$62.770
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
17°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazartesi Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Binlerce kişi Cameron’a “Go out” diye bağırdı

Londra’da binlerce kişi, hükümetin aldığı kemer sıkma kararlarını protesto etmek için bir araya geldi.

Binlerce kişi Cameron’a “Go out” diye bağırdı
16.04.2016
0
A+
A-

 

TORRY2Londra’da binlerce kişi, hükümetin aldığı kemer sıkma kararlarını protesto etmek için bir araya geldi.

İngiltere Başbakanı David Cameron ve hükümetinin, sağlık, eğitim ve sosyal yardım gibi kamu hizmetlerine getirdiği kesintileri protesto etmek amacıyla ülkenin dört bir yanından binlerce kişi, başkent Londra’ya akın etti.

People’s Assembly (Halk Meclisi) tarafından düzenlenen protesto yürüyüşü, Central London Üniversitesi önünde başladı. Yürüyüşe yaklaşık 250 bin kişinin katıldı.

TORRY1
Yürüyüşte, ‘şart yok, itiraz yok, kamu kesintilerine hayır’, ‘tehlikeli Dave defol, ne olduğunu iyi biliyoruz’, ‘Ulusal Sağlık Hizmetlerimizi (NHS) koruyalım’, ‘kesintilere son ver’, ‘ilk gitmesi gereken, David Cameron‘, ‘muhafazakarlar dışarı’ sloganları atıldı.

Yürüyüşe birçok sendika, sivil toplum örgütü ve sanatçı destek verdi. Central London Üniversitesi’nde başlayan protesto yürüyüşü, Trafalgar Meydanı’nda sona erdi.
Meydanda toplanan binlerce kişiye parlamentodan milletvekilleri ise konuşmalarıyla destek verdi. Ana Muhalefet İşçi Partisi Milletvekili ve Gölge Maliye Bakanı John McDonnell, partisinin iktidara gelmesi halinde kesintilerin olmayacağını savundu. İngiliz bakan, “Kesintilerle mücadele eden herkes için birlik olmalıyız.” şeklinde konuştu.
CgLhon_XIAEcL3N

Meydandaki mitinge katılan Yeşil Partisi Lideri Natalie Bennett de “Sadece David Cameron’ın değil bütün Muhafazakar Partilileri istemiyoruz. Farklı türden toplumların vizyonuna sahibiz. Kamu yararı için çalışan bir toplum.” ifadelerini kullandı.

Mitinge katılamayan İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn’in ise videolu mesajı protestoculara gösterildi. Corbyn, mesajında, “Kemer sıkma önlemleri politik bir tercihtir, ekonomik olarak gerekliliği yoktur” dedi.

CgKiAQYWcAAycTj

CgKfz1SXEAEUETg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.