kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5440
EURO
34,8790
STERLIN
40,5611
BITCOIN
$66.362
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Tottenham’da bu binalar yıkılacak

Muhafazakar Partili hükümetin İngiltere ve Galler’deki 100 belediye binasını yıkma projesi kapsamında Tottenham’da bulunan Broadwater Farm’da bulunuyor.

Tottenham’da bu binalar yıkılacak
27.02.2016
0
A+
A-

 

IMG_2239Yasemin Bakan

Muhafazakar Partili hükümetin İngiltere ve Galler’deki 100 belediye binasını yıkma projesi kapsamında Tottenham’da bulunan Broadwater Farm’da bulunuyor. Tottenham’da bulunan belediyeye ait küçük bir köyü andıran Broadwater Farm binalarında yaklaşık 4000 kişi yaşıyor. Türkçe konuşan toplumun da yoğunlukta olduğu belediye evlerinin yüzde 70’i etnik nüfustan oluşuyor. 39 farklı dilin konuşulduğu binaların yüzde 13’ü beyaz İngiliz.

IMG_2231

1967’de yapılan Broadwater Farm’da, 7 farklı büyüklükte binanın içinde 1063 daire bunuyor. 3-4 katlı binaların yanı sıra ‘kule bina’ olarak adlandırılan 30 katlı binalarda bu yapının içinde yer alıyor. 1985 yılında büyük isyanların ve ardından ölümlerin yaşandığı burda, tüm İngiltere’yi etkisi altına alan 2011 isyanları da bu binaların çevresinde gelişmişti.

Hükümetin ‘suç merkezi, uyuşturucu çetelerinin yuvası’ olarak gördüğü binalardan biri olan Broadwater Farm, binalarında konuştuğumuz Türk ve yabancılar uzun zamandır suça dair olaylar yaşanmadığını, çoğunlukla kendi halinde dar gelirli ailelerin burda yaşadığını söylüyor. Yapılan araştırmaya göre bölgede yaşayanların yalnızca yüzde 2’si bu binaların ‘güvenli’ olmadığını kaydetti. Polis kayıtlarına da bakıldığında, en son 2005’de birkaç hırsızlık dışında bu binalarda kaydedilen suç oranı Londra’nın diğer bölgeleriyle karşılaştırıldığında en düşük seviyede. Peki hükümetin ‘suç merkezi’ dediği Broadway Water’ın yıkımıyla ilgili bölge halkı ne düşünüyor?

—————————————————– 

IMG_2235

GÜLER ASAN (Ev Hanımı)

ZARARIMI KARŞILAYACAKLARSA SORUN YOK

10 yıldır Broadwater Farm’da 2 çocuğum ve eşimle oturuyorum. Yaşadığımız evi satın aldık. İçine masrafta yaptık. Henüz buranın yıkımıyla ilgili elimizde net bir bilgi yok. Bize evin değerinin parasını verip çıkaracaklar mı, yoksa yeni yapılan evlerden yeni bir ev mi tahsis edecekler bilmiyoruz. Ben mortgage ödüyorum o mortgage’in durumu ne olacak bu süre zarfında hiçbir bilgi yok. Ancak ben kişisel olarak yıkılmasını isterim. Benim evimin değerinin parası ödenirse yıkılmasını destekliyorum. Zaten bu evler çok eski.

++++++++++++++++++

IMG_2230

İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN BİR TÜRKİYELİ ( Ev Hanımı)

EVLER ÇOK ESKİ HEMEN YIKSINLAR

14 yıldır Londra’da yaşıyoruz. 1 yıldır eşimle Broadwater Farm’da yaşıyoruz. Burası çok büyük bir belediye yeridir. Bizim Bingöl’deki köy gibi 10 köy kadar büyük. 72 milletten insan var. Türklerde çok. Benim oturduğum binanın çoğu Türk’tür. Yıkılmasını çok isterim. Çünkü bu evler çok eski ve sorunlu. 1 yıldır evime 10 kere tamirci geldi. Bazen bu binaların altından nehir gibi su akar. Evlerin banyosundan, mutfağında, tuvaletlerinden, odalarında sürekli bir arıza çıkıyor. Evlerde birşeyler patlıyor. Tamirci çağırıyoruz. Bu evleri yıksalar bile sonuçta bize bir yer gösterecekler. Yeni gösterecekleri ev herhalde bundan daha kötü olamaz. Tamirciler hergün bu binalara tamire geliyor. Sabah kalkıyorsun arabalar suyun içinde. Böyle biryerin yıkılıp yeniden yapılması daha iyi olur. Yıkımla ilgili toplantılar oluyor, ancak uzun bir zaman sonra projenin hayata geçirileceği söyleniyor.

++++++++++++++++++

IMG_2225

NICK (Serbest çalışıyor)

FAKİRLERİ TEMİZLEMEK İSTİYORLAR

12 yıldır burda yaşıyorum. Bu yıkımın amacı burdan fakirleri temizlemek. Toplumu kontrol altına alma projesinin bir parçası. Bu adil değil. Sen self-employed olarak çalışan birisiyim. Londra’nın başka bir yerinde ev kiralayacak gücü olan biri değilim. Çok ağır çalışıyorum ama yinede başka bir yerde ev kiralayacak kadar para kazanamıyorum.

+++++++++++++++++

IMG_2224

İSMİNE VERMEK İSTEMEYEN AFRİKALI BİR VATANDAŞ

YIKIMA KARŞIYIM

Bu yıkıma kesinlikle karşıyım. Burayı yıkarsanız yeni bir ev krizi yaratırsınız. Bu insanlara ekonomik yaşayabilecekleri bir yer göstermek zorundasınız. Özel sektörde ev tutmak için maaşınız yetmez. Ne kadar çalışırsanız çalışın, maaşınızın yüzde 80’i kiraya verirsiniz. Geri kalanla ne yapacaksınız? Hükümet belediyenin sunduğu dar gelirli insanlar için ekonomik kiralı ev sistemini bitirmek istiyor. Kesinlikle karşıyım.

IMG_2222

IMG_2221

IMG_2241

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.