kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5971
EURO
34,8409
STERLIN
40,6907
BITCOIN
$64.844
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Allahtan korkun, alkol satmayın!

Allahtan korkun, alkol satmayın!
24.12.2013
0
A+
A-

brick lane

Brick Lane’deki esnaf ve tüccarlar Müslüman grupların alkol satışının durdurulması için yapılan çağrılarını protesto ettiler. Restoran ve off-licence sahipleri, alkol satışına getirilecek bir kısıtlamanın Brick Lane’deki işletmelerin kapanmasına neden olacağı uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz Cuma günü El Muhacirun örgütünün liderlerinden Anjem Choudary öncülüğünde bir grup Brick Lane’de küçük bir yürüyüş düzenleyerek off licence dükkanlarını hedef alarak, Allah’tan korkmaları ve içki satmayı bırakmaları gerektiğini yönünde sloganlar atmışlardı. Londra polisi, Choudary’nin liderliğini yaptığı ‘Şeriat Projesi’ adındaki radikal İslamcı grup ile ona karşı toplanan sağcı grup EDL’yi ayırmak için güç kullanmak zorunda kalmıştı.

İslamcı grup aşırı sağcı EDL kadar Brick Lane’de işletme sahibi olan Müslümanların da tepkisini çekti. BBC’ye konuşan 38 yaşındaki Kabir Hussain isimli bir dükkan sahibi protestocu gruba “Bize kendi dinimizi öğretmek istiyorlar. Choudary’e gidip başka yerde vaaz vermesini söyledim” ifadeleri ile tepki gösterdi. “Biz Müslümanız, biz içki içmiyoruz. Fakat başkalarının içki içmesine mani olamayız. Bu onların seçimi” diyen bir diğer işletmeci 62 yaşındaki Azmal Hussain ise Choudary ile bizzat yüzleştiğini söyledi. Tecrübeli esnaf, hayatta kalabilmek için bu işi yaptıklarını, kendisi içmese bile başkalarına içki satılmasının engellenmemesi gerektiğini dile getirdi. Brick Lane’de bir off-licence’da 20 yıldır çalışan 45 yaşındaki Malique Shah da alkol satmadıkları sürece burada kalamayacaklarını, dükkanlarının kapanacağını açıkladı. “Burası çok kültürlü bir yer. Brick Lane çok ünlü ve bir sürü farklı insan geliyor. Alkol olmasa Brick Lane de olmazdı” diye ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.